Glennis Grace op jouw feestje: Dit kost een half uur!

WhatsApp Image 2023 12 27 at 185428 1jpg

In Amsterdam, op 19 juni 1978, werd Glennis Grace, geboren als Glenda Batta, al snel een van de meest prominente Nederlandse zangeressen.

Spannend moment voor Glennis Grace: Oog in oog met vijftig medewerkers van de Jumbo!

Zowel in het Nederlands als in het Engels heeft Glennis Grace gezongen en daarmee grote bekendheid verworven, niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Op haar 11e trad ze al op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze werd gepresenteerd door Audrey Hepburn en de aandacht trok van Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Haar talent maakte zo’n indruk dat ze werd uitgenodigd om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Tijdens haar deelname aan de Soundmixshow, op zestienjarige leeftijd, bracht Glennis een vertolking van Whitney Houston’s “One moment in time” ten gehore en behaalde ze de overwinning.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 won Glennis het Nationaal Songfestival met de ballade “My impossible dream”, waarmee ze Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland, wat een belangrijke stap in haar carrière betekende.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing bracht Glennis haar Nederlandstalige album uit, wat een nieuwe uitdaging voor haar was gezien haar eerdere focus op Engelstalige nummers, en resulteerde in de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

De doorbraak van Glennis volgde later met de release van “Als Je Slaapt” in november 2008, wat haar nationale bekendheid bezorgde toen Wendy van Dijk, tijdens het programma „Life & Cooking”, geraakt werd door haar optreden.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard, markeerde dit een nieuwe fase in haar carrière.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Dankzij deze verandering werd Glennis Grace in 2011 erkend als de Beste Zangeres van Nederland door onder andere Buma Stemra.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Ze triomfeerde in het tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera” na een vijfjarige studie aan het conservatorium, waarbij ze werd geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, welke was opgenomen tijdens haar eerste soloconcert, en ze schitterde in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Een optreden van een half uur van Glennis Grace boeken op een evenement kost een starttarief van 8500 euro.

1. Dit is toch niet te betalen?!
2. Wow, wat een bedrag
3. Hier kan je niet tegenop werken
4. Dit kan ik helemaal niet betalen, jij wel?
5. Het wordt steeds gekker

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven