Een optreden van Glennis Grace op jouw feest: de kosten voor 30 minuten!

WhatsApp Image 2024 05 10 at 143449jpg

Glennis Grace, geboren als Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft zich stevig gevestigd als een van de vooraanstaande Nederlandse zangeressen.

Bekend om haar indrukwekkende tweetaligheid, heeft ze zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen, waarmee ze niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten grote bekendheid verwierf.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Vroeg in haar muzikale reis, op slechts 11-jarige leeftijd, trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze gepresenteerd werd door Audrey Hepburn en de aandacht trok van Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Onder de indruk van haar talent nodigde Julio haar uit om met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Toen ze 16 was, schitterde Glennis in de Soundmixshow met haar vertolking van Whitney Houston’s “One moment in time”, waarmee ze als winnares uit de bus kwam.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 zette Glennis een grote stap in haar carrière door deel te nemen aan het Nationaal Songfestival met de ballade “My impossible dream”, waarmee ze won en Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Vervolgens werkte ze samen met Evert Abbing aan haar Nederlandstalige album, een nieuwe uitdaging gezien haar eerdere focus op Engelstalige nummers. Dit resulteerde in de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar doorbraak kwam echter in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waarmee ze nationale bekendheid verwierf toen Wendy van Dijk, tijdens het programma “Life & Cooking”, emotioneel werd door haar uitvoering.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

In een nieuwe fase van haar carrière met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard, heeft dit zich gevestigd.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Deze verandering leidde tot succes, want in 2011 werd Glennis Grace erkend als de Beste Zangeres van Nederland door onder andere Buma Stemra.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Ze zegevierde in het bekende tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera” en werd geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland na een vijfjarige studie aan het conservatorium.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het platina bekroonde album “One Night Only” uit, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert. Daarnaast was ze te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Voor wie overweegt Glennis te boeken voor een evenement, houd er rekening mee dat het starttarief voor een optreden van een half uur 8500 euro bedraagt.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven