Vrouw heeft unieke genderidentiteit: Ze wil aangesproken worden als genderloos clown!

WhatsApp Image 2024 05 30 at 084015 2jpeg

Er is tegenwoordig vrijheid om te kiezen wie je wilt zijn. Hoewel nog niet door iedereen geaccepteerd, erkent de overheid diverse genderidentiteiten, zelfs voor het aanpassen van je paspoort.

Er zijn mensen die geen behoefte hebben aan een specifieke genderidentiteit en ervoor kiezen genderneutraal te zijn. Het lijkt alsof er steeds meer nieuwe genderidentiteiten opduiken.

Tobi, een influencer in dit debat, weet zelf niet of hij/zij wil leven als man of vrouw.

Daarom prefereert Tobi om aangesproken te worden met ‘het’. Dit is op zich geen groot probleem, maar Tobi gaat nog verder en zoekt de grenzen op.

In zijn streven naar erkenning wil Tobi zijn unieke genderidentiteit erkend zien worden. Hij voelt zich niet serieus genomen en eist daarom officiële erkenning van zijn gender als één van de genders.

Welke naam wil Tobi aan dit gender geven? De term die hij kiest is ‘de genderloze clown’. Tobi heeft een voorkeur voor schmink die meer lijkt op clownsmake-up dan op reguliere cosmetica.

Met een volledig opgemaakt gezicht straalt Tobi meteen een clowneske uitstraling uit, precies zoals hij bedoelt.

Hoewel Tobi van mening is dat de make-up feministisch overkomt, ervaart hij het dragen van clownsmake-up als troostend en zelfs als het transformeren in een pop.


“Ik geniet ervan om op een clown te lijken. Ik wil graag als een pop gezien worden. Ik wil geen gender aan mezelf vastgeplakt hebben. Ik ben anders gebouwd,” vertelt Tobi.

@tobitopaz i never talk ab this and i just don’t want to be viewed as gendered and hate the idea that people don’t know so okay thank you #nonbinary #agender #nb ♬ original sound – tobi

1. Tobi wil dat haar gender officieel erkend gaat worden.
2. Ze voelt zich niet serieus genomen…
3. Je vraagt je toch af wat er mis is gegaan…
4. Ze voelt zich geen hij of zij…
5. Genderloze clown moet officieel erkend worden

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven