Man laat zijn tanden repareren in Turkije: Garantie tot de deur!

88jpg

In de wereld van cosmetische ingrepen is momenteel bijna alles haalbaar. Voor wie op zoek is naar voordelige mogelijkheden, lijkt Turkije een geliefde bestemming te zijn.


Behandelingen zoals het plaatsen van facings worden daar aangeboden voor minder dan de helft van wat men in Nederland zou betalen.

Belgische vrouw wordt op eerste dag ontslagen: Bedrijfsleider vind haar tanden lelijk!

Facings, beschouwd als de haute couture van de tandheelkunde, omvatten het afslijpen van een deel van de eigen tanden. Vervolgens wordt er een op maat gemaakt ’tandje’ overheen geplaatst, wat resulteert in een stralende glimlach.


Soms verloopt alles echter niet zoals gepland. Voorafgaand aan het plaatsen van de definitieve facings, is het soms nodig dat cliënten tijdelijk rondlopen met kleine ‘haaientandjes’, wat meestal voor enige schrikreacties zorgt.


In het geval van een man genaamd Harry leidde dit echter tot een geheel andere reactie. Hij vond het zo amusant dat hij besloot het hele proces te filmen.

In een zelfgemaakt filmpje is te zien hoe Harry grapjes maakt met zijn tijdelijke tanden alvorens het uiteindelijke resultaat wordt getoond.

De vreugde van Harry was echter van korte duur. Zijn definitieve facings bleken problemen te hebben; de bovenste tanden verkleurden snel, waardoor zijn gebit ongelijkmatig werd gekleurd, wat hij vergeleek met een “Duo Penotti”-gebit.

In landen als Turkije, waar veel klinieken ‘garantie tot de deur’ bieden, kunnen reparaties van zulke fouten kostbaar zijn.

De afbeeldingen van Harry’s gebitsproblemen benadrukken de risico’s van goedkope cosmetische ingrepen in het buitenland.


Een treffend voorbeeld van waarom het essentieel is om zorgvuldig onderzoek te doen en goed na te denken voordat belangrijke beslissingen worden genomen, vooral in situaties waar nazorg mogelijk niet optimaal is.

@bigharryuk Turkije heeft echt mijn tanden verknald deze keer 😩😱 #turkey🇹🇷 #turkeyteeth #veeners #dentist ♬ Level Up – Ciara

1. In Turkije is het veel goedkoper, maar zoals het gezegde gaat…
2. Goedkoop is vaak duurkoop!
3. Het is begrijpelijk dat hij teleurgesteld is…
4. Hij heeft besloten om het resultaat online te delen:
5. Stel je voor dat dit jou zou overkomen…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven