Problemen tijdens fotoshoot: Stiefmoeder wil bonusdochter niet op foto met gezin!

ps 1jpg

Een fotoshoot die vredig begon, eindigde in een onenigheid binnen de familie. Een man deelde zijn verbaasdheid en verdriet over de wens van zijn nieuwe echtgenote om zijn dochter uit een vorig huwelijk niet op te nemen in een gezinsfoto.

Zijn reactie op haar actie was “gemeen en pijnlijk” en bracht hem aan het twijfelen over de toekomst van hun relatie.

Tijdens de fotoshoot stelde de vrouw, nu stiefmoeder, voor om foto’s te nemen van het gezin zonder zijn oudste kind. Dit voorstel, gedaan in het bijzijn van het kind, veroorzaakte diepe emoties.

De familie had een fotoshoot georganiseerd waarbij verschillende combinaties van gezinsleden werden vastgelegd.

“We begonnen met foto’s van ons vijven, toen van mijn vrouw en onze twee kinderen samen, daarna van mij met al mijn drie kinderen, en vervolgens van alleen onze twee kinderen en van de drie kinderen samen,” vertelt de man.

Alles verliep soepel, tot zijn vrouw plots voorstelde om ook een foto te maken van‘ ons vier’— zonder zijn oudste kind.

In verbazing stond de man tegenover het voorgestelde en voelde hij zich ongemakkelijk met het idee om zijn oudste kind uit te sluiten.

“Ik vond het niet eerlijk om ‘ons allemaal behalve hen’ op de foto te hebben,” vertelde hij. Zijn weigering om in te stemmen met het plan van zijn vrouw resulteerde in spanning; zij was gekwetst door zijn keuze.

“Mijn vrouw zegt dat ik haar echt pijn heb gedaan, maar ik wilde geen familiefoto zonder mijn andere kind. Ik begrijp dat het niet haar biologische kind is, maar het blijft wel mijn kind.”

Toen hij zijn dilemma deelde op een online forum, ontving de man veel steun van de lezers. Een reactie van iemand uit een vergelijkbaar samengesteld gezin luidde:

“Het is goed dat je opkomt voor je oudste. Het zou zinvol zijn om te bespreken waarom je vrouw hen wil uitsluiten.”


Een verhaal werd gedeeld over een persoon die zich buitengesloten voelde door een stiefmoeder die soortgelijke opmerkingen maakte tijdens de zwangerschap.


Dit toont de complexiteit van familierelaties in samengestelde gezinnen en benadrukt het belang van inclusiviteit en communicatie binnen de gezinsdynamiek.


Ik zou dezelfde keuze maken als deze vader!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven