Waarom je eieren beter niet in de koelkastdeur kunt bewaren

WhatsApp Image 2024 05 07 at 150339jpg

Overweeg het volgende: het ingebouwde eierenvakje in de deur van je koelkast, is dat echt de beste plek om je eieren te bewaren?

Veel mensen gaan er automatisch vanuit dat dit een geschikte plek is, maar eigenlijk is het tegenovergestelde waar als je de kwaliteit van je eieren wilt behouden.

Deskundige Vlatka Lake van Space Station waarschuwt dat regelmatige temperatuurschommelingen door het openen van de koelkastdeur de versheid van eieren kunnen schaden.

Dus, wat is de oplossing voor dit probleem? Bewaar eieren in hun originele verpakking achterin de koelkast, waar de temperatuur constant blijft.

Door deze methode blijven je eieren langer vers, doordat ze minder blootgesteld worden aan temperatuurwisselingen en minder risico lopen op bacteriegroei.

Ook al is het minder zichtbaar hoeveel eieren je nog hebt, de voordelen van een stabiele bewaartemperatuur wegen zwaarder dan dit kleine nadeel.

Vergeet dus niet: de volgende keer dat je eieren weglegt na het boodschappen doen, houd deze tips in gedachten.

Een kleine verandering in hoe je eieren bewaart kan een groot verschil maken in de versheid van je eieren bij het ontbijt. Volg deze simpele stap om te garanderen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven