Slecht nieuws voor Efteling-bezoekers: Het park wordt minder bereikbaar!

eftjpg

Er worden aanzienlijke prijsverhogingen doorgevoerd in de Efteling, een van de meest geliefde attractieparken in Nederland. Zowel de entreeprijzen als de kosten voor eten en drinken binnen het park zijn merkbaar gestegen.

Bezoekers zullen nu dieper in hun buidel moeten tasten dan voorheen om te kunnen genieten van alle sprookjes en achtbanen in het park.

De verhogingen kunnen voornamelijk worden toegeschreven aan stijgende productiekosten, personeelsuitgaven en onderhoudskosten, die een grote druk leggen op het budget van het attractiepark.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Deze trend is niet alleen zichtbaar bij de Efteling, maar ook in andere branches die gericht zijn op het bieden van unieke ervaringen en avonturen.

Vanaf 2024 zal een toegangskaart voor de Efteling meer dan 50 euro kosten, wat neerkomt op een recente stijging van 6 procent.

De kosten voor flexibele toegangskaarten zullen stijgen van 48 euro naar…

De toegangsprijs van de Efteling is gestegen naar 51 euro, waarmee het zelfs de toegangsprijzen van bekende Franse themaparken overtreft.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Er zijn ook prijsverhogingen doorgevoerd voor consumpties; een Lipton Ice Tea die voorheen 3,90 euro kostte, wordt nu verkocht voor 4,30 euro, en een broodje Unox is gestegen van 4,50 euro naar 5,50 euro.

Niet alleen zijn de dagkaarten duurder geworden, ook hebben de jaarabonnementen een flinke prijsverhoging ondergaan.

Met ingang van 11 juni gelden nieuwe tarieven: het Classic-abonnement kost nu 225 euro per jaar, het Plus-abonnement 275 euro (voorheen 215 euro), en het Premium-abonnement is nu 390 euro.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Het goedkoopste abonnement biedt slechts toegang op ongeveer 290 dagen per jaar; voor de overige dagen is een duurder abonnement nodig.


Er zijn veranderingen doorgevoerd in de voordelen van abonnementen, er waren kortingen op eten en drinken die nu niet meer gelden.


De prijsstijgingen in de Efteling hebben gemengde reacties opgeroepen bij bezoekers en worden als opvallend beschouwd.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Ondanks begrip voor de stijgende operationele kosten, maken sommigen zich zorgen dat de Efteling voor veel gezinnen onbereikbaar wordt, wat de toegankelijkheid van het park in het gedrang kan brengen.


1. Voor veel gezinnen is dit een zware last.
2. Dit is financieel onhaalbaar voor velen.
3. Dit is niet meer acceptabel!
4. Voor veel mensen in ons land is dit niet meer te betalen.
5. Dit is buiten alle proporties!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven