Joost Klein mag toch meedoen: ‘Wat weten zij wat wij niet?’

josstjpg

Er is goed nieuws voor Joost Klein: hij is opnieuw uitgenodigd om deel te nemen aan het komende Eurovisie Songfestival. De eerdere diskwalificatie die hem tijdelijk uitsloot, is nu teruggedraaid.

Tijdens een interview met de Zweedse radiozender P4 heeft Jean Philip De Tender, het hoofd van de EBU, bevestigd dat Joost Klein opnieuw mag deelnemen.

Dit besluit valt samen met een lopende zaak in Zweden waarbij Joost betrokken is vanwege een incident met een cameravrouw.

Ondanks dit heeft de EBU verklaard dat Klein volgend jaar kan terugkeren, als AVROTROS hem selecteert als kandidaat voor Eurovisie 2025.

Of Nederland volgend jaar überhaupt zal deelnemen aan het songfestival blijft onzeker, omdat AVROTROS enkele structurele aanpassingen van de EBU afwachten voordat er een besluit wordt genomen.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

In overweging zijn ook Zwitserland en Luxemburg om niet meer deel te nemen aan het songfestival.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Nochtans benadrukt de Tender dat geen enkel land officieel is teruggetrokken en dat de deadline voor beslissingen eind september is.

Gisteren bracht de EBU eindelijk het langverwachte rapport uit over het songfestival van 2024, waarin ze een nieuwe positie introduceert: de ESC-director, die de verantwoordelijkheid zal dragen voor een gesmeerd verloop van het evenement.

Het viel op dat in het rapport geen melding werd gemaakt van klachten van onder andere winnaar Nemo en zangeres Bambi Thug, en er werd ook geen verdere toelichting gegeven op de diskwalificatie van Joost Klein.


Volgens Aran Bade van RTL Boulevard werd het rapport omschreven als een herhaling van bekende zaken.

1. Dit is toch eigenlijk de omgekeerde wereld.....
    2. EBU komt met bijzonder nieuws terwijl er nog een zaak loopt
    3. Bijzonder dat de EBU met deze mededeling komt...
    4. Velen zetten vraagtekens bij de beslissing van de EBU
    5.

Er bestaat op sociale media zoals X onduidelijkheid over de beslissing van de EBU om Joost Klein weer toe te laten, met de lopende juridische kwestie in Zweden als achtergrond.


1. Bijzondere mededeling van de EBU..
2. Dit is toch een beetje de omgekeerde wereld…
3. Velen zetten vraagtekens bij deze beslissing.
4. Toch vreemd daar eer nog een zaak loopt in Zweden…
5. Nadere toelichtingen ontbreken in het rapport

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven