Nieuwe details over de strafschop: Wat ging er mis?

ssjpg

Tijdens het EK voetbal werd het Nederlandse team gisteren op een omstreden manier uitgeschakeld. Op het nippertje scoorde Ollie Watkins en verpletterde daarmee de droom van Oranje om door te gaan.

Na de wedstrijd draait het met name om ‘de strafschop’. De scheidsrechter, die al bekritiseerd werd vanwege zijn betrokkenheid bij een omkoopschandaal in het verleden, gaf een twijfelachtige penalty aan de Engelsen die uiteindelijk de doorslag gaf.

Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is dat Bukayo Saka, voor het contact tussen Denzel Dumfries en Harry Kane, hands maakte.

Echter koos de VAR ervoor dit moment compleet te negeren en niet te beoordelen. Bovendien verliet Kane eerst het stadion voordat hij door Dumfries werd geraakt, waardoor de beslissing nog vreemder lijkt.

De reacties uit de voetbalwereld zijn vol afschuw. Voormalig scheidsrechter Manuel Gräfe noemt het op X een ‘zware klap voor alle integere scheidsrechters’ en werpt indirect beschuldigingen van partijdigheid op naar Zwayer.

Er is in Engeland opschudding ontstaan. Voormalig topvoetballer Gary Neville heeft de beslissing veroordeeld als een ‘schande’, en zelfs Engelse fans begrijpen niet waarom de scheidsrechter een penalty heeft toegekend.

Tijdens de persconferentie uitten bondscoach Ronald Koeman zijn frustratie en beweerde dat het voetbal ‘lijdt onder zulke beslissingen’.

Virgil van Dijk was ook erg boos, maar besloot zich terughoudend op te stellen om verdere problemen te voorkomen.

Naast de omstreden strafschop waren er nog twee andere dubieuze beslissingen voorafgaand aan de winnende goal van Watkins. Eerst kreeg Engeland een doeltrap terwijl Nederland recht had op een corner.


Na een paar momenten werd Cody Gakpo onterecht teruggefloten voor een vermeende overtreding, gevolgd door een doelpunt van de Engelsen.


Om samen te vatten: Nederland moest zich gewonnen geven door twee onterechte beslissingen, een niet-gefloten handsbal en een onterechte penalty. De vraag die blijft hangen is: hoe kon dit alles gebeuren?

1. De voetbalwereld laat steeds meer van zich horen.
2. Ook in Engeland is er ophef ontstaan en begrijpen ze het niet…
3. Dikke vraagtekens achter deze details!
4. Dit zorgt ervoor dat de beslissing nog vreemder is..
5. Toch allemaal te gek voor woorden dit!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven