Belangrijk om te weten: Vijf redenen waarom we contant geld nodig hebben!

geld8 1jpg

Verschillende factoren hebben geleid tot een daling in het gebruik van contant geld voor betalingen, waaronder de opkomst van contactloos betalen.

Recentelijk is echter een stijging te zien van mensen die de voorkeur geven aan contante betalingen. In dit artikel belichten we vijf redenen waarom het gebruik van contant geld relevant blijft.

Ten eerste, de daling in contante transacties komt voornamelijk voort uit de keuze van consumenten voor het gemak van elektronisch betalen.

Gebruik van een pinpas is vaak handiger dan zoeken naar gepast contant geld. Echter, in winkels waar beide betaalmethoden geaccepteerd worden, behoud je als consument de keuze.

Er is geen verplichting om elektronische betaalmethoden te gebruiken; daarom presenteren we hier vijf motieven om vast te houden aan contant geld:

Contant geld is niet onderhevig aan technologische storingen en daarmee altijd beschikbaar, in tegenstelling tot banken en pinapparaten die weleens defect kunnen raken. Dankzij contant geld blijft betalen altijd mogelijk.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!
Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

1. Dit geeft wel stof tot nadenken!
2. Lees deze vijf redenen maar eens aandachtig.
3. Vijf zeer goede redenen!
4. Misschien toch wat vaker contant betalen!
5. Dit zet je wel aan het denken!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven