Recentelijk hebben velen opgemerkt dat chips niet meer dezelfde smaak hebben als voorheen. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een transformatie te hebben ondergaan die de smaaksensatie heeft beïnvloed.
Maar wat is hiervan de reden? Een bekende snackexpert in Nederland genaamd de Snackspert onthult het antwoord in een TikTok-video.
“De chipsmysterie is opgelost,” aldus Eke Bosman, ook wel bekend als de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom veel chips naar zijn mening minder smaakvol zijn geworden. De boosdoener? De verminderde hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig in hun chips stoppen.
Bosman wijst naar de website van de chipsfabrikant Lay’s, waar dit probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben aanzienlijk de zouthoeveelheid in hun producten verminderd.
Recentelijk hebben we al onthuld waarom je niet kunt stoppen na een paar chips. Wellicht heb je gemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat klopt.
1. Waarom zetten ze dit niet gewoon op de verpakkingen? 2. Viel mij ook al op dat de smaak anders is, snap nu wel waarom! 3. Ontzettend jammer dat het niet gewoon eerlijk vermeld wordt. 4. Op deze manier worden we dus allemaal voor de gek gehouden. 5. Nu snap ik waarom chips wat flauwer smaakt!