Chantal Janzen scoort geen punten: ‘De kijkers trappen daar niet meer in’

jan6jpg

De meest recente TV-show van Chantal Janzen genaamd “De Piano” op RTL 4 heeft te maken met een aanzienlijke daling in kijkcijfers, wat zorgen veroorzaakt bij de zender.

Nadat het programma een veelbelovende start had met 884 duizend kijkers, daalde het aantal kijkers naar 597 duizend in de tweede aflevering en zakte verder naar 446 duizend bij de laatste uitzending.

Deze terugval is opmerkelijk gezien Janzen doorgaans bekend staat om goede kijkcijfers te behalen.

Kijkcijferexpert Tina Nijkamp ziet deze ontwikkeling als een aanzienlijke daling op de kijkcijferlijst.

Op haar mediakanaal analyseert ze de verminderde populariteit van “De Piano”, welke momenteel op de 21e plaats staat in de top 25 van kijkcijfers.

De teleurstellende resultaten worden nog pijnlijker als vergeleken wordt met de prestaties van andere programma’s in dezelfde periode.

Zo presteerde “De Slechtste Chauffeur van Nederland” op RTL 5 beter met 511 duizend kijkers en een marktaandeel van 19,9 procent binnen de commerciële doelgroep van 25 tot 54 jaar.

Zelfs RTL 7, NPO 1 en SBS 6 behaalden hogere kijkcijfers tijdens hetzelfde uitzendtijdstip. Nijkamp wijst tevens op de kritiek die “De Piano” heeft gekregen.

In haar podcast ‘Tina’s TV Update’ legt ze uit dat er veel kritiek is geuit op het programma, met name gericht op de authenticiteit en het gebruik van deelnemers die al eerder in talentenjachten te zien waren.

“Er is veel kritiek op geweest, dat het nep is en dat er heel veel kandidaten zijn die al in andere talentenjachten hebben gezeten, maar dan doen ze alsof het spontaan is. Het publiek laat zich daar niet meer door misleiden,” aldus Nijkamp.

Met nog drie afleveringen te gaan, is de toekomst van “De Piano” onzeker. Hoewel er hoop is op herstel van de kijkcijfers, lijkt de huidige trend erop te wijzen dat het programma mogelijk niet succesvol zal zijn.

Als een ongebruikelijke situatie voor zowel Chantal Janzen als RTL 4, die normaal succesvolle televisieconcepten produceren, wordt “De Piano” door sommigen al beschouwd als een “megaflop”.

Voor toekomstige projecten van zowel de zender als de presentatrice kan deze tegenslag waardevolle inzichten bieden.

De komende weken zullen bepalend zijn voor de vraag of “De Piano” enigszins kan herstellen of dat het een definitieve plaats inneemt in de lijst van geflopte Nederlandse televisieprogramma’s.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven