Cashloze samenleving de toekomst: Dit betaal je nu voor geld opnemen uit de automaat!

geldau 1jpg

De trend naar minder gebruik van contant geld in onze steeds meer gedigitaliseerde samenleving is duidelijk zichtbaar. Veel mensen hebben tegenwoordig weinig tot geen cash op zak.

Vooral in het dagelijks leven kiezen mensen steeds vaker voor het gemak en de snelheid van contactloos betalen met pinpassen of smartphones.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

De opkomst van locaties, zoals pretparken en sommige geavanceerde supermarkten, waar enkel elektronische betalingen worden geaccepteerd, draagt bij aan deze ontwikkeling.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Niet iedereen omarmt echter deze verschuiving naar digitale betaalmethoden.

Met name ouderen, die de voorkeur geven aan contant geld, ervaren problemen door deze veranderingen.

Deze transitie heeft ook financiële gevolgen. Zo brengt ABN AMRO kosten in rekening voor geldopnames bij pinautomaten.

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

Bijvoorbeeld, een tarief van 5 euro per transactie bovenop 0,5% van het opgenomen bedrag wordt gehanteerd als er meer dan 17.500 euro per jaar wordt opgenomen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Dit betekent dat het opnemen van 1000 euro al snel 10 euro aan kosten met zich meebrengt. Voor studenten geldt deze regel al bij een jaarlijkse opname van 6000 euro.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Ook bij Rabobank zijn er kosten verbonden aan het opnemen van contant geld bij pinautomaten van andere aanbieders dan Geldmaat, waarbij een vast bedrag van 0,75 cent per opname wordt gerekend.

Sommige banken overwegen zelfs maar één gratis geldopname per dag toe te staan. Deze veranderingen benadrukken een duidelijke trend:

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Het wordt steeds duurder om contant geld bij je te dragen, met name voor bepaalde groepen in de samenleving kan dit nadelige gevolgen hebben.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven