Het EK op straat kijken met de buren? Let dan op deze regels!

ekpng

Overweeg je om samen met je buurtgenoten het EK op een groot scherm in de buitenlucht te bekijken?

Houd rekening met specifieke regels, aangezien het nodig is om een tv-licentie te hebben voor dit soort evenementen, zoals gemeenten benadrukken.

Drama in Eindhoven: Hooligans compleet losgegaan op voetballende kinderen!

Velen willen samen genieten van de wedstrijden van het Nederlands Elftal, maar dit kan problemen opleveren zonder de juiste vergunning.

Wat zijn precies de regels en wat mag wel en niet? Woordvoerder van de gemeente Rijswijk, Jeroen van Eijndhoven, geeft uitleg:

”Plaats je een groot scherm in de openbare ruimte om het EK te volgen, dan dien je een licentie aan te vragen bij Videma.”

”Deze regel geldt voor de grote schermen in uitgaansgebieden, waar honderden mensen naar kunnen kijken. Voor het bekijken op een tv, laptop of tablet is geen licentie vereist.”

Drama in Eindhoven: Hooligans compleet losgegaan op voetballende kinderen!

Tijdens het Europees Kampioenschap voeren gemeenten strikte controles uit. Het is belangrijk om de regels na te leven om boetes te voorkomen.


Zorg ervoor dat je de vereiste vergunningen tijdig regelt als je onbezorgd wilt genieten van het Nederlands Elftal op een groot scherm buiten.


Bron: Omroep West

1. Het niet naleven van deze regels kan leiden tot boetes!
2. Gemeenten voeren strikte controles uit!
3. Let goed op want er zijn specifieke regels!
4. Vele mensen zijn niet op de hoogte van deze regels.
5. De regels: Dit mag wel en dit mag juist weer niet!
6.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven