Grote terugroepactie gestart na vreemde vondst in witbrood!

bakkerij 1jpg

Een flinke hoeveelheid gesneden witbrood, ongeveer 104.000 zakken, wordt momenteel teruggeroepen door de bekende Japanse broodfabrikant Pasco Shikishima Corporation.


Deze drastische maatregel werd genomen nadat er restanten van een zwarte rat werden aangetroffen in minimaal twee broden, volgens BBC News.


Het witbrood van Pasco is een populair merk in Japan en wordt veelvuldig gekocht voor dagelijks gebruik.


Hoewel het bedrijf niet heeft aangegeven hoe de verontreiniging heeft kunnen plaatsvinden, heeft het wel aangekondigd dat de kwaliteitscontroles aanzienlijk zullen worden aangescherpt om herhaling te voorkomen.


“We streven ernaar om onze kwaliteitscontroles te verbeteren om ervoor te zorgen dat dit niet meer zal voorkomen,” meldde Pasco in een officiële verklaring.


Op dit moment zijn er geen verdere meldingen van

De incidenten waarbij honderden studenten in de prefectuur Miyagi ziek werden van bedorven melk en een kakkerlak werd aangetroffen in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, tonen echter een groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.


1. Bah, je zal dit maar eten
2. Je zal hier maar ziek van worden zeg
3. Ik kijk anders tegen witbrood aan nu
4. Dat dit zomaar kan gebeuren zeg
5. Bizar dit, zou niet mogen

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven