Duizenden boetes verstuurd: Zo kom je erachter of jouw boete onterecht is!

cam 1jpg

Helaas hebben veel mensen ervaring met het ontvangen van onterechte boetes. Ben jij daadwerkelijk in beroep gegaan tegen een boete?

Volgens het tv-programma Kassa krijgt een aanzienlijk aantal bestuurders in Nederland onterechte parkeerboetes.

Uit het onderzoek van Kassa blijkt dat lokale overheden vaak fouten maken. Rotterdam ontving in 2023 bijvoorbeeld maar liefst 100.000 bezwaarschriften, waarvan 75% gegrond werd verklaard.

Minstens 75.000 boetes waren naar verluidt onterecht, met vergelijkbare situaties die zich voordeden in andere steden.

In Amsterdam bijvoorbeeld, werden vorig jaar 95.000 bezwaren tegen parkeerboetes ingediend, waarvan 64% werd toegekend aan de indieners.

Den Haag ontving meer dan 50.000 bezwaren, waarvan 43% gegrond werd verklaard.

Vergelijkbare problemen zijn gemeld in steden door heel Nederland, van Zwolle tot Breda, Zaanstad, Almere en Alphen aan de Rijn.

Het programma Kassa identificeert scanauto’s als een belangrijke bron van fouten.

Mensen met een parkeervergunning krijgen soms onterecht boetes, terwijl tijdens laad- en losmomenten kentekens onjuist geregistreerd kunnen worden als overtredingen.

Als je in een van de genoemde steden woont, is de kans meer dan 50% dat je in het gelijk wordt gesteld als je een parkeerboete ontvangt.

Daarom is het raadzaam een grondig onderzoek te doen, vooral nu de kosten voor bekeuringen zijn gestegen. De procedure hiervoor staat vermeld op de boete zelf.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven