Veel mensen delen op TikTok video’s van teleurgestelde bezoekers van de Keukenhof.

WhatsApp Image 2024 05 10 at 153120 1jpg

Recentelijk zijn er op verschillende sociale mediaplatforms video’s gepost door bezoekers van de Keukenhof in Lisse die niet helemaal tevreden waren over hun bezoek.

Met bijschriften als “Naar de Keukenhof en het meeste is al dood”, deelden zij beelden van verwelkte bloemenvelden en uitgebloeide planten.

Verschillende bezoekers uitten hun frustratie over wat eigenlijk een vrolijk en kleurrijk uitje had moeten zijn.

Op platforms zoals TikTok delen mensen hun belevenissen met opmerkingen als “Was toch geen succes” en adviezen zoals “Pro tip: ga niet naar Keukenhof in mei.”

De reacties variëren van spijt over de uitgegeven centen tot humoristische opmerkingen die verwijzen naar de staat van de bloemen, zoals “Kerkenhof”.

Desondanks geven sommige bezoekers de weersomstandigheden de schuld of raden ze aan om in april te gaan voor de volle bloei-ervaring.

Er is een reactie vanuit Keukenhof zelf op de ontstane situatie. Een woordvoerder legt aan Omroep West uit dat de bloei sterk afhankelijk is van het weer.

Dit wordt ook gecommuniceerd naar bezoekers via hun website, waar een ‘bloeibericht’ updates geeft over de status van de bloemen.

Meldingen zijn binnen gekomen dat door het warme weer en de overvloedige regenval van de afgelopen periode, er minder bloemen in bloei zijn.

Toch benadrukt de woordvoerder van het park dat niet alles is uitgebloeid. De laatst bloeiende varianten zijn nog zichtbaar, terwijl andere perken al zijn uitgebloeid of gesnoeid.

Ongoing work by the gardeners in maintaining the park and adding new flowers where necessary, such as in the floral mosaic next to the Oranje Nassau pavilion, which is still in full bloom.

This final week of the season, ending on Mother’s Day, still offers opportunities to admire the last floral splendor.

It remains unclear whether visitors have voiced their complaints directly at Keukenhof, but the park stresses their efforts to inform visitors in advance about the expected bloom.

@crunchiedonut Pro tip: dont go to Keukenhof in May 👍 #keukenhof #holland ♬ original sound – Jilly Isabella

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven