Hoe vaak moet je je bh wassen? Het antwoord zal je verrassen!

bhjpg

Heb jij er weleens over nagedacht hoe vaak je jouw beha’s wast? Draag je elke dag een nieuwe beha of gebruik je dezelfde beha al een week of zelfs langer?

Een pittige discussie is ontstaan op social media over dit onderwerp, naar aanleiding van een video waarin een Britse vrouw verbaasd was over hoe zelden haar vriendin haar beha waste.

Dit gesprek biedt interessante inzichten in onze wasgewoonten. Hoewel velen hun ondergoed dagelijks wassen, varieert de frequentie van beha’s wassen enorm.

Sommige vrouwen wassen hun beha na elk gebruik, terwijl anderen dit slechts maandelijks doen.

De discussie kreeg extra aandacht op TikTok toen de Britse Desyr onthulde dat haar vriendin haar beha slechts één keer per jaar waste, wat tot duizenden views en reacties leidde. Desyr is nu benieuwd naar de meningen van andere vrouwen.

Terwijl sommigen wekelijks hun beha wassen, laten anderen de tijd tussen wasbeurten oplopen tot een maand.

In warme periodes of na intensief sporten kiezen sommige vrouwen ervoor hun beha vaker te wassen. Wat is de beste aanpak?

Deskundigen adviseren om je beddengoed minimaal eens per week te wassen om allergenen tegen te gaan, maar hoe zit het met beha’s die we gemiddeld twaalf uur per dag dragen?

Vanessa de Vusyt, een PR-manager bij Belgische lingerie merken, legt uit dat het algemene advies is om beha’s na ongeveer twee tot drie keer dragen te wassen.

“Langer wachten is niet zo hygiënisch, omdat je beha direct zweet opvangt onder je oksels,” legt ze uit. De frequentie van wassen hangt ook af van het individuele zweetgedrag, wat vooral in de zomer kan verschillen.

Vanessa merkt op dat veel vrouwen denken dat hun beha’s sneller verslijten door ze vaak te wassen, maar dit hangt sterk af van het aantal beha’s dat iemand bezit en de manier waarop ze worden onderhouden.

De wasbeurten van beha’s hangen af van de persoonlijke gewoonten en het activiteitenniveau.

Om de levensduur te verlengen, is het advies om beha’s na het wassen open en plat op te bergen.

Beha’s kunnen lang meegaan met een degelijke voorraad beha’s en door het juiste wasprogramma te gebruiken, zoals de fijnwas op 30 graden.

Zowel hygiëne als duurzaamheid van beha’s worden bevorderd door regelmatig wassen, en het helpt ook allergenen te verminderen.

De volgende keer dat je twijfelt over een wasbeurt, denk dan aan het advies van Vanessa: “Hoe vaak was jij je beha?”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven