Bas Smit zorgt voor problemen en angst op school van dochters: ‘Is zo woest geworden’

WhatsApp Image 2024 04 30 at 163703jpg

In haar exclusieve ‘Juice Memberclub’ op Instagram heeft Yvonne Coldeweijer recentelijk enige ophef veroorzaakt door haar standpunt over Bas Smit kenbaar te maken.

Zij stelt dat ze diverse zorgwekkende verhalen over hem heeft gehoord, waaronder een voorval op de school van zijn dochters.

Naar verluidt hebben Bas Smit en zijn vrouw Nicolette van Dam op de basisschool zonder toestemming van andere ouders gefilmd in een klaslokaal, waarbij hun dochter Lola niet herkenbaar in beeld werd gebracht, maar andere kinderen wel.

Dit heeft geleid tot ontevredenheid bij enkele ouders, die anoniem hun klachten naar de schooldirecteur hebben gestuurd.

Echter, in plaats van intern actie te ondernemen, zou de directeur de klachtenmails naar Bas Smit hebben doorverwezen.

Coldeweijer beweert dat Smit boos werd en de IP-adressen heeft opgespoord van de ouders die de mails hadden verstuurd, wat tot een groot conflict heeft geleid.

“Bas is zó boos geworden. Die heeft dus gewoon de IP-adressen van de mails achterhaald en is erachter gekomen wie die mails heeft gestuurd,” aldus Coldeweijer.

Zij beweert dat de situatie zo intimiderend was dat sommige ouders hun kinderen uit angst voor verdere gevolgen van school hebben gehaald.

Bovendien suggereert Coldeweijer dat er sprake was van samenspanning tussen Bas en de schooldirecteur.

Volgens haar hebben Smit en de directeur samen aanzienlijke geldbedragen opgehaald voor de school, waardoor zij en hun invloedrijke kennissen toegang kregen tot een vooraf bepaald voorschoolprogramma dat gegarandeerde plaatsing op de basisschool biedt.

Coldeweijer insinueert dat deze gang van zaken mogelijk niet geheel legaal is: “Deze constructie is volgens mij niet helemaal legaal…”

Deze onthullingen hebben voor de nodige ophef gezorgd op sociale media, waar Coldeweijer bekend staat om haar onthullingen over bekende Nederlanders.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven