Banken verdienen veel aan geldopnames: Dit betaal je per keer!

pa 1jpg

In het jaar 2024 laten steeds minder mensen zich contant betalen of halen ze geld uit de automaat.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De populariteit van betalen met pinpassen of smartphones groeit. Ben je ervan bewust dat banken aanzienlijk verdienen aan het opnemen van geld.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) en Betaalvereniging Nederland toont aan dat slechts 20 procent van alle betalingen nog met contant geld gebeurt. De overige 80 procent verloopt digitaal.

Banken houden de vinger aan de pols. Mogelijk heb je gemerkt dat banken kosten in rekening brengen voor het storten van contant geld. Voorheen was geld opnemen kosteloos, maar dat is nu anders.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Verschillende regels gelden bij diverse banken. Bijvoorbeeld, bij ABN AMRO kun je tot 17.500 euro per jaar zonder kosten opnemen. Daarna betaal je vijf euro per opname plus 0,5 procent van het opgenomen bedrag.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Rabobank staat alleen gratis opnames toe bij een geldmaat; elders wordt er 0,75 cent per transactie in rekening gebracht. Bij ING betalen klanten van het Oranjepakket niets voor contante opnames, maar bepaalde kortingspakketten hebben een toeslag van 0,80 eurocent per opname.


SNS Bank, ASN Bank en Regiobank brengen momenteel geen kosten in rekening voor geldopnames. Toch bestaat de mogelijkheid dat deze situatie verandert.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Omdat banken regelmatig hun beleid aanpassen, is het verstandig om op de hoogte te blijven van de geldende voorwaarden bij jouw eigen bank.

1. Alle banken hebben verschillende regels.
2. Er kunnen kosten in rekening worden gebracht voor pinnen:
3. Momenteel zijn er geen kosten voor geldopnames bij deze banken…
4. Bij één van de banken is gratis opnemen alleen mogelijk bij een geldmaat.
5. Let op, de kosten voor transacties kunnen hoog oplopen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven