Bij dit populaire park kun je ook niet meer contact betalen: Pin-only!

muntjes 1jpg

Contant geld wordt door velen niet meer als essentieel beschouwd.

Door de toenemende digitalisering lijkt de rol van contant geld langzaam te verdwijnen.

Hoewel elektronische betalingen voordelen bieden, zoals het verminderen van diefstal in winkels, zijn er ook nadelen.

Winkels kiezen voor elektronische betalingen vanwege verhoogde veiligheid en verminderd diefstalrisico.

Het gebruik van pinpassen of andere elektronische betaalmethoden kan ook op straat het risico op beroving verminderen doordat contant geld niet nodig is.

Ondanks dit zijn er nog steeds mensen die afhankelijk zijn van contant geld, vooral ouderen die niet zo vertrouwd zijn met digitale betaalmethoden.

Voor ouderen blijft het belangrijk dat contant geld als betaalmogelijkheid beschikbaar blijft.

Desondanks schakelen steeds meer locaties over op alleen pinbetalingen, zoals onbemande tankstations, zelfscankassa’s in supermarkten en nu ook parken zoals Hellendoorn en Artis.

De keuze van Artis om alleen digitale of pinbetalingen te accepteren voor entreekaartjes en aankopen in het park heeft gemengde reacties opgeroepen.

Sommigen ondersteunen de voordelen van veiligheid en hygiëne, terwijl anderen het zien als een beperking van keuzevrijheid en overwegen zelfs het park te boycotten.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven