Always maakt maandverband voor iedereen: Ook voor transgenders en non-binaire personen!

alwjpg

Procter & Gamble, producent van Always-maandverband en Tampax-tampons, heeft aangekondigd dat ze hun verpakkingen genderneutraal zullen maken.

Deze stap is genomen om transgenders en non-binaire personen te ondersteunen door het vrouwelijke Venus-symbool van de verpakkingen te verwijderen.

Het product zelf zal niet veranderen, aldus het bedrijf. Met 35 jaar ervaring blijft Procter & Gamble een belangrijke speler op de menstruatiemarkt.

In een officiële aankondiging benadrukt het bedrijf: “Always heeft altijd vrouwen en meisjes ondersteund en zal dat blijven doen. Daarnaast staan we voor diversiteit en inclusiviteit.”

Het bedrijf heeft gereageerd op de groeiende vraag naar menstruatieproducten die geschikt zijn voor alle menstruerende personen, inclusief transgenders en non-binaire individuen.


Er zijn mensen die, ongeacht hun genderidentiteit, nog steeds menstrueren vanwege hun baarmoeder. De Amerikaanse pleitbezorger voor transgenderrechten, Steph deNormand, waardeert de beslissing van Procter & Gamble.


Volgens haar voelen menstruerende trans- en non-binaire personen zich vaak niet op hun gemak bij vrouwelijke symbolen op producten die ze nodig hebben, zo vertelde ze aan NBC.


“Trans- en niet-binaire mensen worden voortdurend verkeerd begrepen. Een gebaar als dit kan helpen om het beeld te verbreden en het stigma weg te nemen voor iedereen die deze producten gebruikt.”


De aankondiging van Always heeft verschillende reacties op sociale media opgeroepen. Sommigen omarmen de verandering als een stap richting inclusiviteit, terwijl anderen het als onnodig en overdreven beschouwen.


Op dit moment is de exacte datum waarop het Venus-symbool van de verpakkingen zal verdwijnen nog niet bekendgemaakt.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven