Als je dit bij je voordeur ziet, waarschuw dan meteen!

boontjes 1jpg

Thuis is het niet ongebruikelijk om kijkend naar chaos te denken, vooral in huishoudens met kinderen of huisdieren.

Automatische concepten

Vaak vragen we ons af hoe bepaalde dingen op vreemde plekken terechtkomen, meestal gerelateerd aan kinderen.

Als er iets misgaat, geven we vaak de schuld aan de huisdieren. Zelden echter maakt iets ons echt bezorgd of doet het ons nadenken over onverklaarbare dingen.

Automatische concepten

Dit was echter wel het geval voor Maria Celino-Straker uit Manchester, VK, toen ze voedselresten vond in haar voortuin.

Toen ze terugkwam op een dag, ontdekte ze een blikje rode bonen voor haar deur.

Maria dacht aanvankelijk

Op het eerste gezicht leek het misschien een grap van buurtkinderen of de slimheid van een nieuwsgierig dier dat het blikje uit een vuilnisbak had gehaald.

De gedachte veranderde echter nadat een familielid, tevens politieagent, haar erop wees dat dit geen onschuldige kwajongensstreek was.

Volgens hem kan het achterlaten van voedselresten of items voor iemands deur een sluwe truc zijn die door dieven wordt gebruikt.

De dief probeert te achterhalen of de huiseigenaar thuis is door dit trucje toe te passen. Als het afval wordt weggehaald, is de persoon thuis en zal de dief vermoedelijk ergens anders proberen toe te slaan.

Als daarentegen het afval blijft liggen, zoals in het geval van Maria’s blikje bonen, kan dit aangeven dat de huiseigenaar afwezig is en dat de woning een potentieel doelwit voor dieven kan zijn.

Na dit inzicht besloot Maria haar ontdekkingen te delen op Facebook, in de hoop anderen bewust te maken van deze list en hen te steunen bij het beschermen van hun huis tegen mogelijke inbraken.

1. Deze kende ik nog niet…
2. Een gewaarschuwd mens telt voor 2!
3. Wees op je hoede als je dit ziet!
4. Dit aantreffen is geen goed teken!
5. Toch wel handig om te weten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven