Moeder krijgt rare reacties op de naam van haar baby: ‘Niet mooi en hard’

nb 1jpg

Het kiezen van een naam voor je kind is een moment vol emoties voor ouders.

Voor een moeder veranderde de vreugde over de naam van haar dochter, Ingrid Skye, in twijfel en onzekerheid door onverwachte reacties uit haar omgeving.

Ondanks hun vastberadenheid in de naamkeuze, heeft de kritiek van vrienden en familie de blijdschap overschaduwd.

Verschrikkelijk: Moeder (31) gaat met vakantie en laat haar baby 10 dagen alleen thuis!

De ouders hadden zorgvuldig de naam Ingrid Skye voor hun dochter gekozen, in de overtuiging dat het de perfecte match was, zelfs de tweede naam had een speciale betekenis, omdat die geïnspireerd was op de plek van hun verloving.

Moeder verbiedt grootouders baby te verschonen: ‘Je moet grenzen stellen’

Ze dachten dat de naam goed bij hun achternaam zou passen en waren ervan overtuigd dat ze de juiste keuze hadden gemaakt.

Helaas hebben de reacties van hun omgeving het gevoel van de moeder veranderd. Familieleden, inclusief de grootmoeder, weigeren de naam te gebruiken, wat haar diep heeft geraakt.

Op een online platform heeft ze openlijk haar gevoelens geuit over de reacties die ze kreeg op de naam die ze voor haar kind had gekozen. Ze deelde dat de naam door anderen als ‘lelijk, hard en stampend’ werd bestempeld.

Daarnaast werd haar verteld dat de naam ’te volwassen is voor een baby’ en ‘niet erg gebruikelijk’. Deze opmerkingen brachten haar aan het twijfelen.

Verschrikkelijk: Moeder (31) gaat met vakantie en laat haar baby 10 dagen alleen thuis!

De moeder staat nu voor een lastige keuze: vasthouden aan haar oorspronkelijke keuze van de naam waar ze eerst van hield, of toegeven aan externe druk en een nieuwe naam overwegen.

Verschrikkelijk: Moeder (31) gaat met vakantie en laat haar baby 10 dagen alleen thuis!

Ze bekent dat ze terughoudend is geworden in het delen van de naam Ingrid, terwijl ze twijfelt of haar initiële keuze wel passend was.

De reacties online variëren. Sommigen moedigen haar aan om trouw te blijven aan haar eigen gevoel en wijzen op de elegantie en uniciteit van de naam Ingrid.


Ervaringen van anderen delen naamkeuzes die kritiek kregen, en geven geruststelling dat andermans mening niet beslissend hoeft te zijn.


Het verhaal van deze moeder onderstreept hoe het kiezen van een naam, een persoonlijk en waardevol proces, soms onvoorziene druk en onzekerheid met zich mee kan brengen.

Verschrikkelijk: Moeder (31) gaat met vakantie en laat haar baby 10 dagen alleen thuis!

1. De moeder durft de naam van haar dochtertje niet meer hardop te noemen.
2. Ze schaamt zich nu om haar dochtertje voor te stellen.
3. Familie en vrienden laten duidelijk blijken dat ze de naam vreselijk vinden.
4. Door al het kritiek begint ze spijt te krijgen van de naamkeuze.
5. Zo kreeg ze te horen dat de naam te volwassen is voor een baby.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven