Vertrouwde pinpassen worden vervangen: Banken beginnen met grote veranderingen!

pas 1jpg

Er staat een grote verandering op komst voor het Nederlandse straatbeeld: de bekende betaalpas zal binnenkort niet meer te zien zijn. Banken zijn begonnen met het vervangen van alle passen door Visa- of Mastercard-debetcards.

Banken voeren deze verandering op verschillende manieren door, sommige doen dit in één keer terwijl andere hebben gekozen voor een geleidelijke overgang.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De Betaalvereniging Nederland heeft aangekondigd dat er miljoenen betaalpassen zullen worden omgeruild voor de nieuwe Visa- of Mastercard-debitkaarten.

Dit betekent dat alle Nederlanders met een betaalrekening uiteindelijk een nieuwe kaart zullen ontvangen.

Ondanks dat de huidige passen debetkaarten zijn waarbij betalingen direct van de rekening worden afgeschreven, zal dit principe hetzelfde blijven met de nieuwe kaarten.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Vooral op het gebied van extra functionaliteiten tonen de nieuwe Visa- en Mastercard-debetkaarten een verschil ten opzichte van de huidige kaarten.

De nieuwe kaarten bieden de mogelijkheid om op meer plaatsen, vooral buiten Europa, betalingen te verrichten, in tegenstelling tot de huidige pinpassen die niet overal worden geaccepteerd.

Een belangrijk pluspunt van deze verandering is dat de nieuwe kaarten ook online gebruikt kunnen worden, vergelijkbaar met een creditcard.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Dit geeft gebruikers meer flexibiliteit doordat ze niet alleen via iDEAL, maar ook direct met hun betaalpas online aankopen kunnen doen.

Triodos Bank is de eerste bank in Nederland die inmiddels al haar klanten van nieuwe betaalpassen heeft voorzien.

Afgelopen december ontvingen 200.000 klanten van de bank hun nieuwe Visa-kaart, terwijl andere banken, zoals ING en Rabobank, binnenkort zullen volgen.

ING heeft aangekondigd dat de voorbereidingen voor de overstap in volle gang zijn. De bank zal ongeveer tien miljoen passen moeten vervangen en zal per klant bepalen of zij een Visa- of Mastercard ontvangen.

Rabobank is al drie maanden bezig met het uitgeven van nieuwe betaalpassen, maar verwacht dat het nog vier jaar zal duren voordat alle klanten zijn overgestapt.

De bank zal nieuwe passen alleen verstrekken als de oude verlopen zijn, of in geval van verlies of diefstal.

Met de overstap naar Visa- en Mastercard-debitkaarten wordt de manier van betalen voor veel Nederlanders uitgebreid, vooral op internationaal en online gebied, terwijl het gemak van directe betalingen behouden blijft.

1. Sommige banken zullen de verandering in één keer doorvoeren,
2. We moeten afscheid nemen van de vertrouwde pinpassen!
3. De vertrouwde pinpas verdwijnt binnenkort uit het Nederlandse straatbeeld.
4. Deze verandering biedt diverse voordelen.
5. Alles zal veranderen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven