Transgender Josh (37) begrijpt de jaloezie: ‘Mensen vinden dat ik er goed uitzie’

WhatsApp Image 2024 09 23 at 122805jpeg

In recente nieuwsberichten heeft Josh Seiter, voormalig realityster en model, haar transgender identiteit openbaar gemaakt.

Seiter, nu 37 jaar oud en gebruikmakend van de voornaamwoorden ‘zij/haar’, heeft in mei haar plannen aangekondigd om de overgang naar vrouw te maken.

Hoewel ze aanvankelijk veel steun kreeg van fans en volgers, is er de laatste tijd steeds meer kritiek ontstaan op haar transitie.

Op Instagram heeft Seiter openlijk haar persoonlijke strijd gedeeld die ze heeft ervaren met betrekking tot haar genderidentiteit.

ZeZe deelde over het jarenlang verborgen houden van haar ware zelf, een deel daarvan door haar strikte religieuze en conservatieve opvoeding.

Nadat ze de moed had verzameld om openlijk over haar transitie te praten, werd dit aanvankelijk met begrip ontvangen.

Echter, nu lijkt die steun te verminderen en de kritiek komt nu niet alleen van buitenaf, maar ook uit de LGBTQ+-gemeenschap zelf.

Een deel van de kritiek is gericht op de oprechtheid van haar transitie. Bevraagd wordt Seiter’s motivatie achter het gebruik van haar genderidentiteit om aandacht te trekken.

Ook wordt ze bekritiseerd voor haar niet-traditionele keuzes, zoals het behouden van lichaamsbeharing en het niet dragen van een pruik, die sommigen zien als een manier om op te vallen.

In reactie op bepaalde opmerkingen reageerde Seiter krachtig. Aan DailyMail.com vertelde ze: “Ik denk dat de meeste haat gewoon jaloezie is.”

”Ik zie er beter uit dan veel van de trans vrouwen die mij aanvallen in mijn DMs en reacties. De haat is gewoon jaloezie die zich voordoet als bezorgdheid.”

Haar frustratie over de negatieve reacties wordt geïllustreerd door deze uitspraak en ze gelooft dat veel kritiek ongegrond is.

Zij benadrukt dat het behouden van lichaamsbeharing een persoonlijke keuze is en onderdeel van haar identiteit vormt.

In een Instagram-video benadrukte ze: “Het is gewoon haar. Ik bepaal wat ik ermee wil doen. Nieuwsflits: cisgender vrouwen hebben lichaamsbeharing.”

”Trans vrouwen hebben lichaamsbeharing. Het is een kwestie van wat we ermee doen en dat is niemand’s zaak.”

Seiter deelde ook over de hindernissen die ze ondervindt, zoals het vinden van passende kleding vanwege haar grotere postuur en de verwachtingen rondom sociale situaties, zoals wie de rekening betaalt tijdens afspraakjes.

Deze opmerkingen hebben geleid tot verder debat over de maatschappelijke verwachtingen en moeilijkheden waarmee transgender personen geconfronteerd worden in het dagelijks leven.

Seiter kreeg aanvankelijk veel steun bij het naar buiten brengen van haar transitie. Ondanks dat de publieke reactie gemengd blijft, blijft ze vastbesloten om haar verhaal te delen, ondanks de ontvangen kritiek.

1. Haar keuze om lichaamsbeharing te behouden is persoonlijk…
2. Ze beweert dat haar lichaamshaar voortkomt uit jaloezie.
3. Het is haar intentie om haar lichaamshaar te behouden en geen pruik te dragen.
4. Josh wordt sterk bekritiseerd!
5. Het is een bewuste keuze om bijvoorbeeld geen pruik te dragen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven