Vlad is een pop die van geslacht kan veranderen: ‘Een eeuwenoude vampier in een pop’

gpp 1jpg

Opvallend in deze periode waarin genderidentiteit en zelfexpressie steeds meer aandacht krijgen, is Vlad met haar unieke benadering van identiteit en kunst.

Een 26-jarige artiest en performer, Vlad beschrijft zichzelf als een ‘genderfluïde demoonpop’ en neemt daarmee een opvallende positie in binnen de creatieve gemeenschap.

Haar artistieke creaties en persoonlijke expressie dagen traditionele opvattingen over gender en schoonheid uit, waardoor zij een intrigerende figuur is geworden.

In dit artikel zullen we de fascinerende wereld van Vlad verkennen, haar kunst en de persoonlijke reis die haar naar dit punt heeft gebracht.

Vlad beschouwt zichzelf als een genderfluïde demoonpop, een identiteit die zowel fysiek als psychologisch diepe betekenissen met zich meebrengt.

In haar ogen fungeert haar lichaam als een doek om haarzelf te beschermen en haar innerlijke wereld te uiten.

“Ik verlaat nooit het huis zonder make-up,” verklaart Vlad. “Mijn inspiratie komt van clowns, het schilderen van overledenen en historische mode.”

De combinatie van deze invloeden resulteert in een esthetiek die zowel ongewoon als fascinerend is, en die een vernieuwende kijk biedt op wat als schoonheid kan worden beschouwd.

Opmerkelijk aan Vlad’s identiteit is haar inzet voor make-up. Voor haar is het aanbrengen van make-up niet alleen een esthetische keuze, maar een vorm van kunst en een manier om zichzelf te beschermen.

In de creatie van haar verschillende looks kan ze tussen 3 en 9 uur investeren, afhankelijk van de complexiteit. Dit tijdsintensieve proces benadrukt haar toewijding aan haar artistieke expressie en haar diepgaande verlangen om zichzelf uit te drukken op een betekenisvolle manier.

“Mijn make-up kan soms wel 6 uur duren, en mijn langste sessie duurde zelfs 9 uur,” legt Vlad uit. Dit intensieve proces gaat verder dan uiterlijke transformatie; het is tevens een vorm van therapie.

Dit proces stelt haar in staat om persoonlijke trauma’s te verwerken en haar innerlijke wereld te verkennen. Vlad heeft een hobbelige weg afgelegd op haar pad naar zelfontdekking.

Gedurende haar jeugd groeide ze op als zwarte transgender en queer persoon, waarbij ze leerde dat de samenleving haar vaak als bedreiging zag.

Er was weinig acceptatie in haar schoolomgeving, waar ze vaak als anders of gevaarlijk werd gezien. Deze beschrijft ze als: “Mijn stijl beschrijf ik als een eeuwenoude vampier in een poppenlichaam,” aldus haar.

“Een cupcake gevuld met scheermessen.” Deze eloquente vergelijking belichaamt de tweeledigheid van haar identiteit: aantrekkelijk en gevaarlijk, mooi en angstaanjagend.

Ondanks de obstakels vond Vlad troost in mode en kunst, en begon ze haar lichaam te gebruiken als een vorm van zelfbescherming en emotionele uitdrukking.

Tijdens haar schooljaren ontwikkelde Vlad agorafobie, waardoor het verlaten van haar huis moeilijk werd. Het creëren van kunst met haar lichaam werd een manier om deze uitdagingen aan te gaan.

Vlad ervaart het dagelijkse leven als een voortdurende kunstshow. Haar creatieve visie komt tot leven in performances met poppen en bewerkte teddyberen, wat haar helpt bij het verwerken van trauma’s.

Met haar partner, die ook een grote rol speelt in haar leven en kunst, deelt Vlad een liefde voor alternatieve stijlen. Hun polyamoreuze relatie resulteert in een esthetiek die hun unieke smaak weerspiegelt en visueel aantrekkelijk is.

Vlad’s artistieke reis is nog lang niet klaar; ze heeft plannen om haar lichaam verder te transformeren met tattoos en lichaamsmodificaties.

“Ik wil een tattoo van een teddybeer die zijn ingewanden naar buiten trekt op mijn dij, en ik overweeg ook om mijn tong te splitsen,” onthult ze.

Haar voortdurende zoektocht naar zelfexpressie en lichaamsverkenning als kunstobject, worden weerspiegeld in deze verlangens.

Ondanks negatieve reacties en aanvallen, put Vlad veel steun en zelfvertrouwen uit haar kunst en uiterlijk, vooral in tijden van straatconfrontaties.

De interactie met kinderen, die haar vaak zien als een mythologisch wezen, zowel angstaanjagend als intrigerend, brengt haar vreugde. Ze deelt, “Ik kan intimiderend lijken op het podium, maar in werkelijkheid ben ik vriendelijk en onschadelijk,” om haar ware aard te beschrijven.

In een tijd waarin genderidentiteit en zelfexpressie steeds meer ruimte krijgen, valt Vlad op met haar unieke benadering van identiteit…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven