Nederlander koopt tabak in Duitsland: Zoveel bespaart hij!

WhatsApp Image 2024 08 25 at 104028jpeg

De kosten van het leven in Nederland zijn behoorlijk hoog, vooral als het gaat om roken.

De prijzen voor sigaretten en andere tabaksproducten zijn aanzienlijk lager in buurlanden zoals Duitsland en België.

Deze lagere prijzen zijn voornamelijk het gevolg van hogere accijnzen die in Nederland op tabaksproducten worden geheven.

Deze belastingen zijn bedoeld om het roken te ontmoedigen, hoewel veel mensen blijven roken ondanks de stijgende kosten.

Voor sommigen is roken een manier van ontspanning, terwijl anderen het gebruiken om met stress om te gaan. Daarom blijft het aantal rokers aanzienlijk.

De overheid stelt dat het verhogen van de prijzen een strategie is om mensen aan te moedigen om te stoppen met roken.

In de praktijk blijkt roken echter anders uit te pakken.


Vaak zoeken rokers naar goedkopere alternatieven in plaats van helemaal te stoppen, wat er vaak toe leidt dat ze de grens oversteken naar Duitsland.


Opvallend zijn de enorme prijsverschillen. Momenteel kost een pakje Camel met 20 sigaretten in Nederland 12 euro, wat neerkomt op 60 cent per sigaret. In Duitsland liggen de prijzen aanzienlijk lager.


Voor een pakje shag dat in Nederland 24 euro kost, betaal je in Duitsland slechts 9 euro voor hetzelfde product. Dit prijsverschil maakt het voor veel rokers de moeite waard om naar Duitsland te gaan.


Onlangs deelde een gebruiker op het sociale platform X zijn ervaring: hij reisde naar Duitsland om een flinke voorraad shag in te slaan.


In Nederland zou het aankopen van hetzelfde product ongeveer 1725 euro kosten, terwijl in Duitsland slechts 685 euro betaald hoeft te worden.


Veel rokers kiezen ervoor om naar Duitsland te gaan voor tabaksproducten, vanwege het prijsverschil, ondanks dat volledig stoppen met roken de goedkoopste optie is.


Via: Skoften

Het is geen geheim dat het leven in ons kleine Nederland behoorlijk prijzig is, en dat geldt zeker ook voor…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven