Model Doutzen Kroes kondigt terugkeer aan: ‘Ik was ver van de werkelijkheid’

WhatsApp Image 2024 08 20 at 110221jpg

In een recent interview met Vogue heeft Doutzen Kroes aangekondigd dat ze weer gaat werken als model, maar vanaf nu zal ze alleen nog werken onder haar eigen voorwaarden.

Na een periode waarin ze het gevoel had dat haar leven “geleefd werd”, heeft topmodel Doutzen besloten om een andere koers te varen.

“Als mensen dat tegen me zeiden, dacht en antwoordde ik: welnee, ik bepaal alles zelf, maar ik kwam erachter dat ik totáál ben geleefd.”

”‘Professioneel’ noemen klanten dat, als je je mond houdt en nooit klaagt. Ook niet als je bij -5 graden in bikini de kou in rent, of om twee uur ’s nachts in badjas nóg wacht op die doorpas voor een show”, onthult ze.

Doutzen deelt hoe ze lange tijd niet serieus genomen werd in de mode-industrie, terwijl iedereen zijn visies aan haar oplegde.


“Het was erg frustrerend toen ik merkte dat, hoewel allerlei creatieve mensen hun input gaven, mijn stem niet werd gehoord. Dat was voor mij een teken dat er iets moest veranderen.”


”Het feit dat ik als model nooit echt mijn mening kon uiten, leidde onder andere tot mijn opstandigheid. In 2013 plaatste ik op Twitter ‘Save Palestine’ als reactie op de verwoesting in Palestina.”


”Ik was vol onbegrip – wat was er aan de hand! Ik kreeg het ook zwaar te verduren toen een grote cosmeticaproducent van me verlangde die tweet te verwijderen: in mijn contract stond dat ik geen politieke statements mocht maken.”


”Bovendien durf je nooit tegen een belangrijke klant in te gaan, uit angst voor consequenties zoals minder opdrachten. Ik voelde echt de noodzaak om uit die continue strijd te stappen, helemaal opnieuw te beginnen.”


“Toen Doutzen zich op Instagram uitsprak over maatschappelijke onderwerpen sloeg de publieke opinie om,” voegt Marie-Nanette, Creative & Editorial Director bij Vogue, toe.


“Doutzen keerde het modellenbestaan de rug toe. En nu is er ineens die Chloé-catwalkshow, een modepublicatie in de Amerikaanse Vogue en een terugkeer naar Victoria’s Secret. Doutzen is terug,” zegt Marie-Nanette.


In het interview doet Doutzen een terugblik op wat ze haar ‘wappie-periode’ noemt: “Ik was gekaapt door de wappiekant, maar ik wil niet meer bijdragen aan verdeeldheid,” zegt Doutzen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Doutzen Kroes heeft haar terugkeer in de modellenwereld aangekondigd in een uitgebreid interview met Vogue, waarin ze ook duidelijk maakt…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven