Zorgen om BenB Vol Liefde Mike: ‘Het gaat ten koste van de vrouwen’

WhatsApp Image 2024 08 19 at 103031jpg

Anne heeft recent haar bezorgdheid geuit over Mike, een huidige deelnemer van het programma B&B Vol Liefde, waar ze zelf eerder aan deelnam.

Tijdens een interview met Veronica Superguide heeft Anne laten weten dat ze zich zorgen maakt over de bescherming die Mike, een B&B-eigenaar die duidelijk worstelt met emotionele bagage, ontvangt van de makers van het programma.

Kijkers zagen recentelijk hoe Noor, een van de dames die meedeed aan de zoektocht naar liefde met Mike, besloten heeft om te vertrekken.

Haar vertrek werd veroorzaakt doordat ze niet de geruststelling kreeg die ze zocht, wat leidde tot haar teleurstelling en uiteindelijke vertrek. Dit had een impact op Mike, die het moeilijk had met de situatie om te gaan.

Net na Noor’s vertrek arriveerde Birthe, een nieuwe potentiële liefdespartner, binnen.

Mike voelde zich overweldigd door de druk en emoties, waardoor hij besloot haar weg te sturen, zonder open te staan voor een nieuwe kans op liefde.


Anne maakt zich zorgen over Mike’s mentale toestand, gezien haar eigen ervaring met het programma.


Ze uit haar observaties over de diepgewortelde aard van Mike’s problemen. “Je ziet dat hij niet veilig gehecht is,” legt Anne uit.


“Als klein mannetje heeft hij waarschijnlijk te veel meegemaakt, en daardoor durft hij zich nu niet te binden. Dat gebrek aan hechting komt ten koste van de vrouwen die bij hem langskomen.”


Anne’s partner, Jan, vult aan: “Die verlatingsangst vanuit zijn verleden zorgt er nu voor dat hij zelf ook mensen in de steek laat. Hij kan zijn dates niet de veiligheid bieden die je in een relatie zoekt.”

In haar observatie onthult Anne een neiging van Mike om zich te distantiëren van anderen uit angst voor emotionele pijn, zelfs terwijl hij verlangt naar liefde.

Volgens Anne had RTL, de zender die B&B Vol Liefde uitzendt, meer verantwoordelijkheid moeten nemen om Mike te steunen.

“Misschien zou het beter zijn als Mike eerst aan zichzelf werkt vóór hij aan een relatie begint,” stelt ze en ze voegt toe dat de productie had moeten ingrijpen om Mike te beschermen tegen de uitdagingen van het programma.

Ze karakteriseert Mike als “een heel aardige jongen met een goed hart,” maar erkent dat het confronterend moet zijn om zichzelf op tv in zo’n kwetsbare positie te zien.

Anne vindt dat de psychologische hulp die deelnemers van B&B Vol Liefde tot zes maanden na het programma kunnen krijgen, ontoereikend is.

Anne beschouwt het bekijken van de opnames als een leermogelijkheid voor Mike, waar hij conclusies uit kan trekken. “Door zichzelf terug te zien, kan hij ook weer meer conclusies trekken.”

”Je zou het kunnen zien als een soort relatietraining, zodat hij in de toekomst weet waar hij aan kan werken.”

De emotionele uitdagingen van Mike hebben niet alleen impact op hemzelf, maar ook op de vrouwen die betrokken zijn bij zijn romantische avontuur.

Eerdere afleveringen tonen dat Mike moeite heeft met het tonen van bevestiging aan zijn dates.

Dit gedrag resulteerde in het vertrek van Noor en andere deelnemers lijken hetzelfde probleem te ervaren met het doorbreken van zijn beschermende houding.

Er zijn aanwijzingen over de mogelijke afloop van Mike’s reis. Interessant genoeg hebben zowel hij als Charlotte, een voormalige deelnemer, mogelijk iets te veel informatie onthuld over wat er na de show gebeurde.

Dit heeft speculaties onder de kijkers aangewakkerd over de mogelijke uitkomst van Mike’s verhaal en of hij zijn zoektocht naar liefde met succes zal voltooien.


Omtrent de situatie van Mike wordt benadrukt dat deelname aan een realityprogramma, vooral wanneer emotionele vraagstukken een rol spelen, aanzienlijk complex kan zijn.


Programma’s zoals B&B Vol Liefde zijn bedoeld om liefde te vinden, maar kunnen ook emotionele uitdagingen en oude trauma’s aan de oppervlakte brengen.


Voor iemand als Mike, die al kampt met hechtingsproblemen en verlatingsangst, kan deelnemen aan dergelijke programma’s meer schadelijk dan heilzaam zijn.

Anne, een voormalig deelneemster van het populaire programma B&B Vol Liefde, heeft onlangs haar zorgen geuit over de huidige deelnemer…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven