Nederlandse dierentuin laat dieren gaan omdat ze te zwaar zijn geworden

dt 1jpg

De stinkdieren zijn niet meer aanwezig in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het park heeft ervoor gekozen deze dieren vaarwel te zeggen om een bijzondere reden.

Omdat de stinkdieren deelde hun verblijf met de wasberen in het parkdeel Nortica, werden ze te zwaar vanwege het voedsel dat door hun buren werd gemorst. De woordvoerster verklaarde dat de wasberen “erg slordig met eten” omgaan.

Door het vele voedsel dat op de grond viel door de wasberen, konden de stinkdieren de hele dag eten, wat hun gezondheid schaadde.

In 2020 was Wildlands de eerste dierentuin die wasberen, stinkdieren en zeehonden samenbracht in het gezamenlijke verblijf genaamd Raccoon Creek.

De zeehonden zijn al verhuisd naar een ander verblijf en in juni hebben ook de stinkdieren hun nieuwe thuis gevonden in andere dierentuinen. Momenteel verblijven alleen de wasberen nog in Raccoon Creek.

Recentelijk heeft het park ook afscheid genomen van een andere diersoort, namelijk de bonte vari’s.

In de tropische kas Rimbula van Wildlands Adventure Zoo Emmen woonden dieren, tezamen met zwarte maki’s, die territoriaal gedrag vertoonden, wat tot enige spanning leidde. Er zijn plannen om in de toekomst nieuwe bonte vari’s te introduceren.

Er zijn nieuwe bewoners in het park verwelkomd ondanks het vertrek van enkele dieren. In het Afrikaanse Dogondorp zijn nu kunekune-varkens te vinden, wat een frisse aanvulling is op het huidige dierenaanbod van Wildlands.

Bron: looopings.nl

In Wildlands Adventure Zoo Emmen zijn de skunks niet meer aanwezig. Het dierenpark in Drenthe heeft ervoor gekozen om afscheid te nemen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven