Vrouw geeft haar katten alleen plantaardig eten: ‘Nu weet ik dat ze gezond zijn’

kat 1jpg

In een gezellig huis in de stad, waar duurzaamheid en ethiek hoog in het vaandel staan, deelt Rosa haar leven met drie katten: Luna, Max en Bella.

Voor Rosa is het van groot belang dat haar levenswijze in lijn is met haar overtuigingen, ook als het gaat om de zorg voor haar huisdieren.

Daarom heeft ze besloten om haar katten een veganistisch dieet te geven. “Aangezien wij zelf geen dierlijke producten eten, vinden we dat dit ook geldt voor onze huisdieren,” legt Rosa uit terwijl haar katten rustig van hun maaltijd genieten.

Rosa’s keuze om over te stappen op veganistisch kattenvoer is voortgekomen uit haar langdurige toewijding aan een bewuste en duurzame levensstijl.

Ze deelt: “We hebben altijd geprobeerd ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Als we zelf geen vlees consumeren, willen we dat ook voor onze huisdieren waarmaken.”

Het idee om haar katten veganistisch voedsel te geven, ontstond bij Rosa toen ze besefte hoezeer haar eetgewoonten de wereld beïnvloeden. Na uitgebreid onderzoek en overleg met dierenartsen kwam ze tot de conclusie dat een veganistisch dieet ook geschikt was voor katten, mits ze de juiste voeding en supplementen kregen.

Volgens Rosa was het belangrijk om te onderzoeken of een veganistisch dieet gezond kon zijn voor katten, zegt ze.

Na uitgebreid onderzoek en consultatie van dierenartsen kwam ze erachter dat het mogelijk was, op voorwaarde dat de juiste voeding en supplementen zorgvuldig werden gekozen.

Uiteindelijk heeft Rosa gekozen voor een speciaal merk dat is ontwikkeld om te voorzien in de voedingsbehoeften van katten met plantaardige ingrediënten en essentiële voedingsstoffen.

In haar woorden was de zoektocht naar een kwalitatief hoogstaand product dat aan hun voedingsbehoeften voldeed een hele uitdaging, aldus Rosa. Maar nu weet ze dat haar katten gezond blijven en dat geeft haar veel gemoedsrust.

Volgens Rosa heeft de overstap naar veganistisch voedsel geen negatieve invloed gehad op de gezondheid van haar katten. Luna, Max en Bella lijken vol energie en tevreden, met een glanzende vacht.

Rustig zegt ze: “Sommige mensen maken zich zorgen over de voedingswaarde, maar ik zorg ervoor dat ik hun dieet goed in de gaten houd en regelmatig de dierenarts raadpleeg.”

Haar katten veganistisch voeden is voor Rosa niet alleen een dieetkeuze, maar ook een levensstijlkeuze: “Als je je leven op een bepaalde manier leeft, wil je die waarden ook doorvoeren naar alle aspecten van je leven, inclusief de zorg voor je huisdieren. Het geeft een gevoel van consistentie en verantwoordelijkheid.”

Haar beslissing om haar katten veganistisch te voeden komt voort uit ethische en ecologische overtuigingen.

Voor haar is het niet alleen een gezonde keuze voor haar katten, maar ook een manier om haar eigen principes in de praktijk te brengen.

Zij zegt: “We willen een wereld waar we respectvol omgaan met alle levende wezens, en dat geldt ook voor de keuzes die we maken voor onze huisdieren.”


Om anderen te motiveren hun keuzes te overdenken en hun waarden te integreren in de zorg voor hun huisdieren, deelt Rosa haar verhaal.


In een huis in de stad waar duurzaamheid en ethiek centraal staan, woont Rosa samen met haar drie katten: …

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven