Ouders willen huis en geld, maar niet werken

WhatsApp Image 2024 08 13 at 201902jpg

Er zijn steeds meer verhalen te horen over mensen die een andere levensstijl omarmen en ondertussen gebruikmaken van sociale voorzieningen in de maatschappij van vandaag.

Een opvallend geval is het Britse echtpaar Adele en Matt Allen, dat onlangs in de media verscheen vanwege hun onconventionele levensstijl en omstreden standpunten over sociale bijstand en belastingen.

In dit artikel gaan we dieper in op de keuzes van de Allens, hun levensstijl en hun relatie met het systeem van sociale voorzieningen.

Adele en Matt Allen staan bekend als pleitbezorgers van een andere levensstijl, genaamd “off-grid parenting,” waarbij ze streven naar een zelfvoorzienend leven, los van de traditionele consumptiecultuur.

Ondanks hun streven naar zelfvoorzienendheid,

Echter, met overheidsbijstand ontvangen ze steun, wat een onderwerp is dat veel aandacht trekt en ethische vragen doet rijzen.


In een sociale huurwoning wonend, ontvangt het gezin zowel een uitkering als huursubsidie. Adele en Matt zijn van mening dat ze recht hebben op deze voorzieningen en geloven dat hun minimalistische en spaarzame levensstijl dit rechtvaardigt.


Zij zijn van mening dat door bewust te kiezen voor een eenvoudig leven, hun afhankelijkheid van overheidshulp zou moeten verminderen.


In het verleden heeft Matt Allen verklaard dat hij niet van plan is om 45 tot 50 uur per week te werken, omdat dit niet bij zijn persoonlijkheid past.


Ondanks deze opvatting maakt het gezin gebruik van overheidshulp om in hun financiële behoeften te voorzien, wat vragen oproept over hun werkelijke zelfvoorzienendheid en de ethische aspecten van hun gebruik van sociale voorzieningen.

Ook maken de Allens ongebruikelijke keuzes op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg, aangezien hun kinderen niet naar school gaan. Het gezin beschouwt traditionele onderwijsinstellingen als te vergelijkbaar met een gevangenis.

In plaats daarvan hanteren ze een alternatieve onderwijsvorm die ze zelf hebben ontworpen. Bovendien wijzen ze moderne medische zorg af omdat Adele gelooft dat moedermelk de oplossing is voor de meeste gezondheidsproblemen.

Deze afwijkende keuzes benadrukken de eigenzinnige en onconventionele levensstijl van het gezin. Tegelijkertijd proberen ze te profiteren van het traditionele systeem dat ze juist trachten te vermijden.

Adele Allen heeft recent haar ongenoegen geuit over het betalen van gemeentelijke belastingen, omdat tijdens de lockdown de openbare parken gesloten waren.


In haar optiek rechtvaardigde dit een lager belastingtarief, aangezien zij geen beroep deed op die diensten.


Uitspraken zoals deze hebben de discussie aangewakkerd over hun levensstijl en hun houding ten opzichte van de belastingen.


Hun overtuiging is dat door hun eenvoudige leefstijl uiteindelijk de belastingbetalers geld worden bespaard.


Matt benoemt bijvoorbeeld de voordelen van thuisbevallingen in plaats van ziekenhuisbevallingen als een illustratie van hun bijdrage aan een efficiënter gebruik van middelen.


De aandacht van het publiek en de media is gericht op de levensstijl van de Allens. Ondanks hun trots op de keuzes en levenswijze, worden er vraagtekens gezet bij de ethische verantwoording van hun gebruik van sociale voorzieningen.


In de hedendaagse maatschappij komen er steeds meer verhalen naar voren over individuen die een alternatieve levensstijl omarmen en tegelijkertijd gebruikmaken…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven