Vrouw kan niet zonder talkpoeder: ‘Ik kan anders niet normaal doen’

poe 1jpg

Er zijn verbazingwekkende verhalen te zien in de populaire televisieserie My Strange Addiction van TLC, die zijn kijkers altijd verbaasd achterlaat.

Eerdere afleveringen toonden mensen met obsessies voor diverse objecten, van teddyberen tot haardrogers. Het derde seizoen introduceert enkele van de meest bizarre gevallen tot nu toe.

De 28-jarige Jaye uit Houston, Texas, staat centraal in dit seizoen en zij kan niet meer zonder babypoeder leven.

Vrienden waren geschokt bij een bezoek aan haar huis en dachten dat Jaye een verborgen drugsverslaving had omdat elk oppervlak bedekt was met een dun laagje wit stof.

Jaye is afhankelijk van babypoeder en verklaart: ‘Zonder zou ik niet kunnen functioneren.’

Voor Jaye begon de verslaving als kind, toen ze per ongeluk wat poeder morste en het per ongeluk inhaleerde.


In de afgelopen zestien jaar is de situatie behoorlijk uit de hand gelopen. Jaye stopt zelfs tien keer per dag de substantie in haar neusgaten met behulp van een eetlepel.


Zij schat dat ze sinds het begin van haar obsessie 1125 pond (ongeveer een halve ton) poeder heeft gesnoven.


Het is algemeen bekend dat het inademen van talk een aspiratiepneumonie kan veroorzaken, een aandoening die de luchtwegen kan beschadigen doordat vreemde stoffen worden ingeademd.


De mensen om haar heen uiten tijdens de documentaire hun zorgen. Vriendin Larry confronteert Jaye met haar verslaving wanneer ze terugkomt van de winkels met nog meer talkpoeder.


TLC’s televisieserie My Strange Addiction blijft buitengewoon populair en verbaast zijn kijkers nog steeds…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven