Iedereen maakt deze belangrijke fout: Dit moet je niet wassen in de wasmachine!

wasm 1jpg

Over badmatten en badtapijten bestaat veel discussie onder mensen. De meningen zijn verdeeld en sommigen vinden ze onmisbaar, terwijl anderen ze liever niet hebben.

Er is één ding zeker: regelmatig wassen is van essentieel belang. Hoe kun je dit echter doen zonder schade aan je wasmachine toe te brengen?

Badmatten en badtapijten kunnen snel vies worden door stof, dode huidcellen en haren, vooral in de vochtige omgeving van de badkamer die schimmelgroei kan bevorderen.

Door regelmatig te wassen blijft niet alleen het hygiënisch niveau op peil, maar het is ook essentieel om problemen als voetschimmel te voorkomen.

De meeste badmatten en -tapijten kunnen veilig in de wasmachine worden gewassen. Maar voordat we hier dieper op ingaan, wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee?

Over het algemeen zijn badtapijten groter en zwaarder, en gemaakt van synthetische vezels zoals polyacryl of polyester, terwijl badmatten kleiner zijn en meestal van natuurlijke vezels zoals katoen worden gemaakt.

Er zijn echter regionale en persoonlijke variaties in de termen die gebruikt worden voor deze badkameraccessoires.

Bij het wassen van badmatten en -tapijten moet je twee belangrijke fouten vermijden, om problemen met je wasmachine te voorkomen. Let op het maximale gewicht van je wasmachine, vooral omdat badmatten veel water kunnen opnemen en zwaar zijn.

Ten tweede, was matten met rubberen onderkanten altijd op maximaal 40°C en badmatten van puur katoen zonder rubber op 60°C. Dit helpt schade aan je wasmachine te voorkomen.

Het is dus cruciaal om altijd de wasinstructies van de fabrikant te raadplegen voordat je je badmat of -tapijt in de wasmachine stopt.

Door dit te doen, kun je schade aan je wasmachine voorkomen en uiteindelijk geld besparen op mogelijke reparaties.

1. Het blijkt dat heel veel mensen dit verschil niet weten.
2. Grote kans dat jij hier nooit bij stil gestaan hebt!
3. Ook jij wast dit item en waarschijnlijk fout!
4. Belangrijke info wanneer je zuinig bent op je apparaat!
5. Deze 2 fouten maken je wasmachine dus kapot!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven