Tiener (15) boos omdat ze maar 920 euro zakgeld per maand krijgt: ‘Voelt als armoe’

zgjpg

Nicolette Gray, een 15-jarige tiener uit Californië, veroorzaakte ophef op 20 september 2019 toen ze haar gevoelens uitte over de plotse verlaging van haar zakgeld door haar moeder, Nina Gray.

Eerder ontving Nicolette een riant zakgeld van $5.000 per maand, maar dit bedrag werd teruggebracht naar $1.000 nadat haar moeder bezorgd raakte over Nicolette’s neiging om aanzienlijke creditcardschulden te maken.

De meest ontroerende gebeurtenis vond plaats toen Nicolette met tranen in haar ogen verscheen op de bekende televisieshow “Dr. Phil”, waar ze haar gevoelens van verlies en onbegrip deelde over de verandering in haar levensstijl.

Zij vergeleek haar nieuwe financiële situatie met “het leven op het platteland”, wat een schril contrast vormde met de luxueuze levensstijl vol designer handtassen en mode-accessoires waar ze voorheen van genoot.

Onderstrepend dat ze haar dochter wilde leren financieel verantwoordelijk te zijn, had Nina Gray haar besluit om het zakgeld te verminderen gerechtvaardigd.

Zelfs uitnodigend de familievriend Joel om te helpen bij het monitoren van Nicolette’s uitgaven, ging ze een stap verder.

Tijdens hun verschijning op “Dr. Phil” was de complexiteit van de moeder-dochterband een onderwerp van gesprek tussen Nina en Nicolette.

Met spijt uitte Nina haar gevoelens over hoe ze haar dochter had verwend en toe had gegeven aan haar materiële wensen.

Dr. Phil wijst op de bredere implicaties van overmatige verwendheid bij jongeren en benadrukt dat een sterke emotionele band tussen ouder en kind essentieel is voor het bevorderen van gezonde waarden en financiële discipline.

Het verhaal van Nicolette Gray en haar drastisch verlaagde zakgeld onderstreept niet alleen de uitdagingen van het opvoeden van kinderen in een cultuur van overvloed, maar benadrukt ook de essentiële rol van ouders bij het aanleren van financiële verantwoordelijkheid en het opbouwen van een gezonde relatie met geld op jonge leeftijd.

1. Haar zakgeld is verlaagd van 4500 euro naar 920 euro per maand.
2. De tiener ervaart het als extreem weinig.
3. De tiener is geïrriteerd over het lage bedrag dat zij ontvangt.
4. De overgang van luxe naar verminderde financiën volgens de tiener.
5. Met dit bedrag kan ze weinig aanschaffen.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven