Vrouwen kunnen bij deze luchtvaartmaatschappij zelf kiezen naast wie ze zitten!

air 1jpg

Vanaf augustus zullen vrouwelijke passagiers van de Indiase luchtvaartmaatschappij IndiGo de optie hebben om te kiezen met wie ze naast willen zitten tijdens hun vlucht.

Deze nieuwe regeling is gericht op het verhogen van de veiligheid en het comfort van alleenreizende vrouwelijke passagiers.

De beslissing volgt op een enquête die werd gehouden bij IndiGo, waarbij werd gevraagd naar mogelijke verbeteringen in de reiservaring voor passagiers. Uit de resultaten bleek duidelijk de wens naar deze optie.

De motivatie achter deze verandering kwam voort uit feedback en zorgen van vrouwelijke passagiers, die vaak ongemakkelijk of onveilig voelen naast een onbekende man in het vliegtuig.

Deze zorgen vinden onderbouwing in verschillende rapporten over ongemakkelijke situaties en bedreigende incidenten aan boord van vliegtuigen.

Door deze keuzemogelijkheid aan te bieden, tracht IndiGo deze zorgen weg te nemen en een reiservaring te bieden die veiliger en comfortabeler is voor vrouwen.

Een nieuw systeem is geïntroduceerd, dat intuïtief en vriendelijk in gebruik is. Vrouwen die een vlucht boeken, kunnen op een plattegrond van het vliegtuig zien welke stoelen al door andere vrouwen zijn gereserveerd, aangegeven in het roze.

Vrouwelijke passagiers kunnen zo gemakkelijk een stoel kiezen naast een andere vrouw, indien gewenst.

Belangrijk om op te merken is dat deze specifieke stoelen niet zichtbaar zijn voor mannelijke passagiers tijdens het boeken van hun vlucht, wat bijdraagt aan de privacy en veiligheid van vrouwelijke passagiers.

Dit concept is niet uniek voor India en vergelijkbare systemen zijn al eerder toegepast bij andere vervoermiddelen zoals treinen en bussen in het land.

Deze systemen hebben zich bewezen als effectieve manier om een veiligere en comfortabelere reiservaring te bieden aan vrouwelijke reizigers.


Hiervan is te begrijpen dat IndiGo, als luchtvaartmaatschappij, dit initiatief ook binnen de luchtvaart introduceert.


Een stap voorwaarts richting een meer inclusieve en veilige reiservaring voor vrouwen is gezet. Dit is vooral belangrijk in een wereld waar reizen vaak als stressvol en oncomfortabel wordt ervaren, vooral door vrouwen die alleen reizen.


Als inspiratie voor andere luchtvaartmaatschappijen wereldwijd kan het nieuwe beleid van IndiGo dienen, om vergelijkbare maatregelen te overwegen en in te voeren.


Ondanks de focus op het verbeteren van de veiligheid en het comfort voor vrouwen, kunnen er ook bredere voordelen zijn.


Dit kan bijdragen aan het algehele verbeteren van de reiservaring en het bevorderen van een gevoel van veiligheid en comfort voor alle passagiers.


Indien passagiers zich veiliger voelen,

Voor een ontspannen en plezierige reis is het belangrijk dat passagiers zich comfortabel voelen. Dit kan leiden tot een positievere perceptie van de luchtvaartmaatschappij en klantenloyaliteit.

IndiGo toont met dit initiatief ook aan dat het luistert naar passagiers en bereid is veranderingen door te voeren op basis van hun feedback.

In een competitieve sector als de luchtvaart zijn klantenservice en tevredenheid essentieel. Dit kan IndiGo helpen om zich te onderscheiden en een reputatie op te bouwen als een maatschappij die om haar passagiers geeft.

De keuze voor vrouwen om al dan niet naast een man te zitten tijdens hun vlucht is een positieve stap om een veiligere en comfortabelere reiservaring voor vrouwelijke passagiers te bevorderen.

Dit initiatief weerspiegelt de zorg en behoeften van passagiers en benadrukt het streven naar verbetering van klantenservice en reiservaring.

Dit voorbeeld van IndiGo kan andere luchtvaartmaatschappijen inspireren en bijdragen aan een bredere beweging naar inclusiviteit en veiligheid in de reisbranche.


Een innovatieve en moedige stap wordt gezet, met hopelijk inspirerende effecten in diverse sectoren.


1. Vrouwelijke passagiers krijgen vanaf augustus deze keuzemogelijkheid!
2. De optie voor vrouwen wordt per augustus beschikbaar gesteld.
3. Volgende maand zullen vrouwen gebruik kunnen maken van deze keuze.
4. Tijdens het boeken zal vanaf augustus deze optie beschikbaar zijn!
5. Vanaf augustus kunnen vrouwen kiezen of ze al dan niet naast een man willen zitten.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven