Alistair Overeem zegt dat zijn dochter anders denkt: ‘Ik ga haar geen hij noemen’

WhatsApp Image 2024 07 19 at 134715jpg

Alistair Overeem, de bekende Nederlandse MMA-vechter en kickbokser, heeft een indrukwekkende staat van dienst. Zo was hij eerder Strikeforce-kampioen in het zwaargewicht en won hij in december 2010 de K-1 World Grand Prix.

Met deze prestaties is hij de enige vechtsporter die wereldkampioen werd in zowel MMA als K-1, wat hem veel respect heeft opgeleverd binnen de vechtsportgemeenschap.

Tijdens een recente aflevering van de Jaxxon Podcast, waar ook UFC-collega’s Rampage Jackson en Luke Rockhold aanwezig waren, sprak Alistair over een opmerkelijk onderwerp.

De zeventienjarige Storm Overeem, de oudste dochter van Alistair, wil zich identificeren als man. Echter, Alistair heeft in de podcast laten weten dat hij hiermee niet akkoord gaat.

In een podcast heeft hij verklaard dat zijn dochter mogelijk beïnvloed is door ‘extreem linkse’ ideeën, vooral vanwege haar langdurig telefoongebruik van ongeveer acht uur per dag.

De verklaring in de podcast luidt als volgt: “Er is echter een probleem met de oudste kind. Ze denkt dat ze mijn zoon is. Ze zit helemaal in de ‘woke nonsense’. Als het niet droevig was, zou het eigenlijk grappig zijn.”

“Dus waarom? Verslaafd aan haar telefoon wordt ze feitelijk zes tot zeven, acht uur per dag gehersenspoeld. Hoe je je voelt, je kunt zijn wat je wilt zijn. Dit extremistisch links.”

Hij heeft ook aangegeven dat zijn steun niet beschikbaar is voor zijn dochter en heeft zijn aanpak voor het probleem gedeeld:

Er worden lessen geleerd op het gebied van geduld en compassie. Het is niet zijn intentie om zijn dochter met een andere aanspreekvorm te benoemen. Dit is simpelweg niet wie hij is en hij zal deze gedachte niet ondersteunen.”

“Er bestaat simpelweg geen geloof in deze situatie. […] De focus ligt op het herwinnen van kracht. Dit is het volgende doel om na te streven. Het plan is om gedurende een maand afstand te nemen van telefoons…”

1. Hij maakt duidelijk dat hij zijn dochter niet zal steunen.
2. Het idee dat zijn dochter zich als man wil identificeren wijst hij af.
3. Volgens hem is zijn dochter beïnvloed door extremistische linkse ideeën.
4. Er wordt besproken hoe hij van plan is om dit probleem met zijn dochter aan te pakken.
5. Alistair is het volstrekt oneens met zijn dochter en zal haar niet steunen!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven