Vrouw bijt in appel van Aldi en ontdekt iets vies!

appel 1jpg

Nadat Emma een appel bij Aldi had aangeschaft, merkte ze een vreemde smaak op toen ze een hap nam. Hierop besloot ze een foto van het stuk fruit te maken.

Ze deelde de foto in de Facebook-groep ALDI Mums om anderen te waarschuwen. Het bleek dat de zaden van haar Pink Lady-appel binnenin waren ontkiemd.

Op de foto was te zien dat de appel half opgegeten was en dat er een lange witte stengel uit een van de zaden groeide.

Ondanks dat het op het eerste gezicht op een worm leek, bleek uit verder onderzoek dat het iets anders was. Volgens Emma had ze de appel op een woensdag gekocht.

Reacties van andere groepsleden varieerden van walging tot humor, waarbij sommigen het walgelijk vonden terwijl anderen er een kans in zagen. “Kweek je eigen appelboom, dan hoef je ze nooit meer te kopen,” werd er zelfs voorgesteld.

Er werd gevraagd hoe dit kon gebeuren met de appels. Een gebruiker heeft uitgelegd dat appels vaak voor een lange tijd worden bewaard.

“Appels worden in mei geoogst en worden het hele jaar door in een gekoelde opslag bewaard. Het kunnen dus appels van vorig jaar zijn.”

Iemand voegde daaraan toe: “Dit laat je echt afvragen hoe oud ze zijn tegen de tijd dat we ze kopen.”

@growithjessie

Is dit jou ooit overkomen met appels?😳 🍎 Een fascinerend aspect over appelzaden is dat ze kunnen ontkiemen binnenin de appel zelf. Dit proces heeft een naam, namelijk vivipary, waarbij zaden ontkiemen terwijl ze nog aan de ouderplant vastzitten. Dit gebeurt vaak bij sommige plantensoorten, waaronder enkele appelvariëteiten. Wanneer dit gebeurt, begint het zaad een kleine wortel en scheut te laten groeien terwijl het nog in de appel zit. De zaden in de appel worden omgeven door het vruchtvlees van de appel, dat hen voorziet van vocht en voedingsstoffen, waardoor ze zich ontwikkelen en groeien. Dit kan gebeuren als de appel in een warme en vochtige omgeving wordt gelaten en vervolgens terug in de koelkast wordt gelegd. Naarmate de zaden beginnen te ontkiemen, kunnen ze door het vruchtvlees van de appel heen groeien, door de schil breken en uiteindelijk uitgroeien tot een nieuwe appelboom. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle appelzaden succesvol ontkiemen, en zelfs degenen die dat wel doen, kunnen een appelboom voortbrengen die geen identieke vruchten draagt als de oorspronkelijke appel. Dit komt doordat appelbomen vaak gekruist worden, wat betekent dat de zaden genetisch materiaal kunnen bevatten van andere appelbomen in de omgeving. Dus de volgende keer dat je geniet van een knapperige, sappige appel, bedenk dan dat de zaden binnenin het potentieel hebben om uit te groeien tot een hele nieuwe appelboom, mits de juiste omstandigheden aanwezig zijn.

♬ original sound – growithjessie

1. Ook dit zou je dus kunnen aantreffen in het klokkenhuis van een appel:
2. De vrouw proefde iets vreemds en zag vervolgens dit in het klokkenhuis….
3. Dit hoor je dus niet tegen te komen in het klokkenhuis van een appel
4. Op internet ontstond er direct ophef nadat ze een foto had geplaatst..
5. Kan me voorstellen dat je daarna nooit meer een appeltje eet…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven