TikTokker voelt zich net als een kat en is trots op zichzelf.

WhatsApp Image 2024 07 19 at 100950jpeg

De ervaring van verschillende genderidentiteiten gedurende de dag is voor sommige mensen een realiteit die vaak over het hoofd wordt gezien.

Voor velen vormt gender een dynamisch spectrum dat verandert met hun gevoelens en zelfexpressie. Van ’s ochtends vrouwelijk voelen, tijdens de koffiepauze non-binair zijn tot zich tegen de middag mannelijk of zelfs kat-achtig voelen.

Hoewel dit voor sommigen niet alledaags is, is het belangrijk om deze diversiteit te erkennen en te begrijpen.

“Meestal voel ik me vrouwelijk of non-binair. Vandaag voel ik me echt vrouwelijk en ook een beetje kattig. Ja. Maar soms voel ik me ook mannelijk, vooral jongensachtig.”

Er wordt gezegd: “Ik heb eigenlijk nooit echt een ‘woohoo’ gevoel. Ik ben trots op wat ik heb daar beneden. Maar soms wil ik ze ook wel eens afdoen. Op andere momenten ben ik er blij mee. Ik speel er graag mee. Ik hou van ze.”


“Op andere dagen wil ik ze liever wegstoppen. Ik raak een beetje uit de tijd. Maar ja, ik ga door fases waarin ik me vrouwelijk, non-binair en soms jongensachtig voel. Dat is het eigenlijk.”


Voor iemand die zich identificeert als hij/zij/het/miauw, zijn deze verschuivingen tussen vrouwelijk, non-binair en mannelijk iets dat regelmatig voorkomt.


Op sommige dagen voelen zij zich uitgesproken vrouwelijk, waarbij ze trots zijn op hun vrouwelijke kenmerken en genieten van hun vrouwelijkheid.


Op andere momenten voelen ze zich meer non-binair, wat hun unieke manier van genderbeleving benadrukt, los van traditionele categorieën.

Soms voelen ze zich op een jongensachtige manier ook interessant genoeg mannelijk, maar eerder. Dit kan betekenen dat ze bepaalde mannelijke eigenschappen of expressies omarmen, terwijl ze toch verbonden blijven met hun bredere genderidentiteit.

Soms voelen ze zich comfortabel met hun lichaamskenmerken zoals ze zijn in plaats van verlangen naar een andere vorm van zelfpresentatie, terwijl de relatie met hun lichaam ook variabel is.

Het verhaal benadrukt de complexiteit van genderidentiteit en hoe individuen het recht hebben om zichzelf op hun eigen manier te uiten, waarbij het evolueert met de tijd en van dag tot dag kan verschillen, inclusief hij/zij/het/miauw.

De fluïditeit weerspiegelt de diversiteit binnen de samenleving en benadrukt het belang van inclusie en begrip.

In het kader van ondersteuning in de zelfontdekking en zelfexpressie is het van belang om op een open manier te praten over genderdiversiteit, zodat mensen zoals hij/zij/het/miauw zich gesteund voelen.

Een meer inclusieve samenleving, waar iedereen zonder angst voor veroordeling zichzelf kan zijn, wordt bevorderd door begrip en respect voor diverse genderidentiteiten te tonen.

Door reflectie op persoonlijke ervaringen, kunnen we onze empathie vergroten en ons vermogen om anderen te ondersteunen bij hun zoektocht naar authentieke zelfuitdrukking versterken.

Het delen van verhalen, zoals die van hij/zij/het/miauw, draagt bij aan het vergroten van bewustzijn en het stimuleren van een cultuur van respect en acceptatie.

1. Benadruk de complexiteit van genderidentiteit in dit verhaal.
2. ‘Ik voel me soms vrouwelijk, non binair en soms jongensachtig’
3. Vandaag voelt ze zich vrouwelijk en ook een beetje kattig…
4. Vandaag de dag is alles mogelijk als het om genderidentiteit gaat…
5. Uitdrukkingen van genderidentiteit bij deze persoon kunnen gedurende de dag veranderen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven