Dit kledingstuk maakt iedereen altijd fout schoon in de was: Dit zijn de twee meest gemaakte fouten!

wasm 1jpg

Sommige mensen beschouwen badmatten en badtapijten als onmisbaar, terwijl anderen ze liever vermijden, wat zorgt voor verdeeldheid.

Om ervoor te zorgen dat badmatten en badtapijten schoon blijven, is regelmatig wassen cruciaal. Maar hoe kun je dit doen zonder schade toe te brengen aan je wasmachine?

Vanwege stof, dode huidcellen en haren kunnen badmatten en badtapijten snel vuil worden, vooral in de vochtige omgeving van de badkamer die schimmelgroei bevordert.

Regelmatig wassen is niet alleen hygiënisch, maar ook essentieel om problemen zoals voetschimmel te voorkomen.

De meerderheid van badmatten en -tapijten kan veilig in de wasmachine worden gewassen. Maar voordat we daar dieper op ingaan, laten we eerst het verschil tussen deze twee bekijken.

Over het algemeen zijn badtapijten groter en zwaarder, gemaakt van synthetische vezels zoals polyacryl of polyester, terwijl badmatten kleiner zijn en voornamelijk van natuurlijke vezels zoals katoen worden vervaardigd.

Er bestaan diverse regionale en persoonlijke benamingen voor deze badkameraccessoires.

Als je badmatten en -tapijten wast, moet je aandacht besteden aan twee belangrijke zaken. Let in de eerste plaats op het maximale gewicht dat je wasmachine aankan.

Badmatten en -tapijten kunnen veel water opnemen en zijn zwaar, wat problemen kan veroorzaken tijdens het centrifugeren als je wasmachine te vol zit.

Als tweede punt, was matten met rubberen achterkant altijd op maximaal 40°C om schade aan de wasmachine te voorkomen. Badmatten van puur katoen zonder rubber kunnen daarentegen wel op 60°C worden gewassen.

Daarom is het van essentieel belang om altijd eerst de wasinstructies van de fabrikant te raadplegen voordat je je badmat of -tapijt in de wasmachine doet.

Ondanks dat dit item wellicht regelmatig wordt gewassen, is het belangrijk om te weten hoe dit op de juiste manier moet gebeuren om eventuele problemen met je wasmachine te voorkomen en zo kosten voor reparaties te besparen.

1. Een belangrijk feit dat door velen over het hoofd gezien wordt, is dit.
2. Het is waarschijnlijk iets waar je nog niet eerder bij hebt stilgestaan!
3. Zelfs jij kunt dit voorwerp verkeerd wassen zonder het te beseffen!
4. Nuttige informatie voor degenen die zuinig zijn op hun spullen!
5. Het foutief handelen op deze twee punten kan schadelijk zijn voor je wasmachine!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven