Nieuwe regels en voorwaarden voor toekomstige partner van Amalia!

amaliajpg

De wereld van het daten wordt door Prinses Amalia, die 20 jaar oud is, verkend, net zoals vele anderen in haar koninklijke kringen dat doen.

Gezien haar positie brengt dit echter extra uitdagingen met zich mee. De vraag is dan ook: wat zijn de verwachtingen van iemand die serieus geïnteresseerd is in daten met een toekomstige troonopvolger?

Als Amalia haar rechten op de troon wil behouden, kan ze niet zomaar met iemand trouwen. Er zijn strikte regels vastgesteld voor degenen die in aanmerking kunnen komen.

Op dit moment zijn alle verhalen over Amalia’s liefdesleven slechts speculaties. De Duitse jongen en de Bulgaarse kunstenaar zijn momenteel slechts vrienden, maar wat als er meer tussen hen zou ontstaan?

Indien Amalia zou besluiten om met een andere troonopvolger te trouwen, zou een van hen afstand moeten doen van de troon. Hierdoor zou de opvolgingslijn binnen een van de koninkrijken verstoord worden.

Op grond van de Belgische wet is het voor Amalia onmogelijk om met een Belgische prins te trouwen, aangezien deze regel uit 1830 stamt om machtsovernames te voorkomen.


In de aanloop naar een serieuze relatie wordt een mogelijke partner grondig gescreend, inclusief zaken als druggebruik en financiële geschiedenis.


Bij koninklijke relaties is de achtergrond van de partner van belang, naast de liefde zelf. Het komt vaak voor dat royals de voorkeur geven aan partners uit vergelijkbare kringen.


Het belang van geduld wordt benadrukt in langdurige koninklijke relaties zoals die van prins William en Catherine, waarbij het cruciaal is dat beide partijen volledig achter hun keuze staan.


Voor het verkrijgen van gezonde nakomelingen ondergaat een potentiële partner ook medische keuringen, waaronder vruchtbaarheidstests.


Elke toekomstige koninklijke partner moet goedkeuring krijgen van de Tweede Kamer, waarbij vooral gelet wordt op gedrag en achtergrond.


Prinses Amalia

Er is aangegeven dat het gevoel van liefde voor haar belangrijker is dan het verkrijgen van de troon, een standpunt dat ook door haar vader werd gedeeld.

De uitspraak van Premier Mark Rutte impliceert dat Amalia eventueel ook met een vrouw zou kunnen trouwen zonder haar troonrechten te verliezen, hoewel er juridische vraagstukken zouden kunnen ontstaan.

1. Eventuele toekomstige partner haakt wel af na het zien van deze waslijst.
2. Jeetje dat gaat wel heel erg ver!
3. Bij het lezen van deze regels en voorwaarden krijg je de kriebels
4. Dit wordt er allemaal onderzocht als ze een partner krijgt!
5. Eventuele partner raakt zijn privacy direct kwijt!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven