Leer de nieuwe schoonheids-trend van 2024 kennen: Gekleurde oksels!

ohjpg

Er is een groeiend aantal vrouwen dat de trend omarmt waarbij ze ervoor kiezen om hun okselhaar te laten groeien en vervolgens te verven in opvallende kleuren. Dit fenomeen wint snel aan populariteit als een vorm van zelfexpressie.

Een belangrijke pionier op dit gebied is Roxy Hunt, een Amerikaanse haarstyliste, die het okselhaar van haar klanten verft in felle tinten. Ze spoort vrouwen aan om hun natuurlijke lichaamshaar te omarmen in plaats van toe te geven aan sociale druk om het te verwijderen.

Voor velen is deze trend meer dan een simpele modekeuze; het is een krachtige uiting tegen traditionele schoonheidsnormen en maatschappelijke conventies.

Een Latina blogger deelt haar persoonlijke ervaring: “Als jong meisje kreeg ik altijd te horen dat geen haar mooi is, dat dat perfectie is. Dat is onzin en het voelt zo bevrijdend om er tegenin te gaan.”

Haar woorden benadrukken het gevoel van bevrijding dat gepaard gaat met het doorbreken van conventionele schoonheidsnormen.


In de wereld van sociale media, zoals Instagram, zijn er veel foto’s te vinden van vrouwen met kleurrijk okselhaar, vaak vergezeld van hashtags zoals #ColoredArmpitHair en #ArmpitHairDontCare, waardoor de trend zich verder verspreidt en meer mensen aangemoedigd worden om mee te doen.


Traditioneel gezien is het verwijderen van okselhaar een vrij recente gewoonte, die sterk beïnvloed is door marketingcampagnes van scheerproducten in de 20e eeuw.


De recente beweging om lichaamshaar te omarmen en te vieren, is een reactie op de langdurige sociale druk om haarvrij te zijn.


Door hun okselhaar in felle kleuren te verven, protesteren vrouwen tegen deze normen en omarmen ze hun individuele vrijheid en diversiteit.


1. Redenen achter deze trend als vorm van protest:
2. Ontstaansgeschiedenis van deze trend is niet triviaal!
3. Een bekende blogger deelt openlijk haar ervaringen
4. Voor velen is deze trend meer dan zomaar een modieuze keuze
5. Populariteit van deze trend groeit gestaag.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven