Ernstig incident op Schiphol met KLM vliegtuig: Passagiers zagen alles

klmjpg

Vanmiddag heeft zich op luchthaven Schiphol een tragisch incident voorgedaan waarbij een man omkwam nadat hij in een draaiende vliegtuigmotor terechtkwam.

De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft via social media bevestigd dat het nog onduidelijk is of het slachtoffer een passagier of een medewerker was, maar volgens berichten zou het om een medewerker gaan.

Het incident vond plaats tijdens de pushback, het moment waarop het vliegtuig gereed was om te vertrekken.

De persoon is in een van de draaiende motoren terechtgekomen en heeft dit helaas niet overleefd. Schiphol heeft bekendgemaakt dat er vandaag een verschrikkelijk incident heeft plaatsgevonden waarbij een individu in een vliegtuigmotor terechtkwam.

“Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben gezien.”


Volgens een medewerker van het vliegtuig zou er tijdens de veiligheidsinstructies ‘iemand in de motor zijn gesprongen’.


Beelden laten zien dat het incident plaatsvond op een KLM-vlucht, gepaard met luid geluid en rookontwikkeling.


Passagiers hebben het tragische incident in het vliegtuig zien gebeuren voordat ze werden geëvacueerd en opgevangen.


Er zal een uitgebreid onderzoek worden uitgevoerd door de Onderzoeksraad voor Veiligheid om de toedracht van het voorval te achterhalen.

Een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft aangegeven dat ondanks de ernst van het ongeval, er geen impact was op andere vluchten in termen van vertragingen.

1. Verschrikkelijk, sterkte voor alle betrokkenen
2. Wat afschuwelijk!
3. Wat een drama. Sterkte voor alle betrokkenen
4. Hoe kan dit in hemelsnaam gebeuren.
5. Wat erg! Passagiers en medewerkers hebben het zien gebeuren

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven