Efteling verandert dingen in juni: Horecaprijzen gaan flink omhoog!

eftejpg

Er wordt benadrukt dat de Efteling nog steeds een populair park is voor een dagje uit, ongeacht de leeftijd. Het is echter spijtig dat de toegangsprijzen de afgelopen jaren aanzienlijk zijn gestegen, wat gezinnen met een beperkt budget zich niet meer kunnen permitteren.

De toegangsprijzen van het park in Kaatsheuvel variëren momenteel tussen de 38 en 51 euro. Bovendien dienen bezoekers parkeergeld te betalen.

Na lang in de rij te hebben gestaan voor attracties, kan de honger toeslaan en biedt het park voldoende eetmogelijkheden.

Bij een uitje betaalt men vaak meer voor voeding en drank. De prijzen in de Efteling waren al hoog, maar volgens de website Looopings zullen ze nu nog meer stijgen.

Er wordt gemeld dat voor een flesje ice tea nu 4,30 euro wordt gevraagd in plaats van de eerdere 3,90 euro. Een klein blikje cola, fanta of cassis kostte voorheen 3,70 euro en kost nu 4,10 euro.

Zelfs een flesje water zal nu 3,70 euro kosten. Het is interessant op te merken dat zelfs Disneyland Parijs lagere prijzen hanteert voor deze items.

Informatie over prijsverhogingen wordt gedeeld door Loopings. Een voorbeeld is dat de prijs van een patatje speciaal met 50 eurocent stijgt naar 4,40 euro.

Daarnaast is een broodje Unox nu duurder geworden, met een prijs van 5,50 euro, wat een stijging van één euro is.

Niet alleen de producten in het park worden duurder, ook de abonnementsprijzen zijn gestegen. Eerder was een jaarabonnement 215 euro, vervolgens verhoogd naar 250 euro in januari van dit jaar. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsvormen te verkrijgen:

  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

Deze aanzienlijke prijsverhogingen hebben geleid tot kritiek van bezoekers. Wil je jouw mening delen, doe dat dan via Facebook zodat anderen op de hoogte zijn van deze veranderingen en niet voor verrassingen komen te staan.

1. Zo dat is even schrikken! Niet normaal zeg.. 2. Zin in een broodje UNox? Nu niet meer! 3. Even een snack tussendoor met het gezin is niet meer te betalen! 4. Je eigen eten en drinkwaar meenemen is goedkoper 5. Wat een bedragen, schandalig!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven