Vreemd filmpje van vrouw die kip klaarmaakt in NS-trein: Er staan geen regels over koken!

WhatsApp Image 2024 05 21 at 213558 1jpeg

Waarom zou je in de trein genoegen nemen met een simpel broodje kaas als je ook een warme maaltijd kunt klaarmaken in de coupé?

Dit moet de Nederlandse TikTokker Isabelle Joëlla hebben gedacht. Op internet zijn beelden viraal gegaan van de jonge vrouw die drumsticks bakt in een Nederlandse trein.

De reacties van haar medepassagiers waren verrast, maar Isabelle beweert dat ze niets verkeerds doet. Is dat echter wel het geval?

Dit is niet de eerste keer dat Isabelle in het openbaar vervoer eten bereidt met haar elektrische pannetje.

Ze heeft eerder pittige noedels gemaakt, bedoeld om in de trein te eten.

Met 3 miljoen views en geliefd door velen, heeft een video veel aandacht gekregen vanwege de humor die erin te vinden is.

De video waarin kip wordt bereid, bijna 1 miljoen keer bekeken, heeft daarentegen veel negatieve reacties gekregen. “Heftig dit, en aso,” luidt een van de reacties.

“Dat is inderdaad wel erg fijn voor de mensen met longproblemen,” merkt een ander op. Een opmerking in de reacties vraagt zich af of het volgens de NS wel is toegestaan. “Lijkt mij erg gevaarlijk,” wordt er gezegd.

Volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen is het standpunt van NS helder. “We hebben niet specifiek vermeld in de regels dat het verboden is om een elektrische pan te gebruiken in de trein, maar het wordt niet aangemoedigd,” vertelde hij aan Editie NL.

“We baseren ons op de regels van fatsoen,” voegde hij eraan toe. “Het is belangrijk om anderen niet tot last te zijn en geen onveilige situaties of overlast te veroorzaken.”


”Het kan voorkomen dat er iets gebeurt wat niet hoort. Dat proberen we te vermijden in het openbaar vervoer. Veel mensen begrijpen dit zonder specifieke regels te kennen,”


Met name de overlast is een probleem, want het bereiden van eten in het openbaar vervoer kan ongemak veroorzaken door geuren die andere passagiers kunnen hinderen.


“Maar het gebruik van elektronische apparaten kan ook risico’s met zich meebrengen,” voegt Van Elferen toe.


“Indien een medereiziger ongepast gedrag vertoont, zal een collega ingrijpen en de persoon verzoeken om de trein te verlaten,” zegt Van Elferen.


Er zijn eerdere meldingen geweest over passagiers die etenswaren bakken of airfryen in de trein. Voor mensen die dit gedrag storend vinden, is er een telefoonnummer beschikbaar dat je kunt sms’en of appen als je je hier ongemakkelijk bij voelt: 06 13 18 13 18.


Het kunnen echter niet altijd direct maatregelen worden genomen. Een uitspraak van Van Elferen luidt: “Als je je stoort aan eetgeluiden van degene die naast je zit, dan kunnen we daar niet op acteren. Eten in de trein mag gewoon.”


Uiteindelijk wordt de beslissing overgelaten aan de conducteur. Van Elferen voegt eraan toe: “Het is mensenwerk, maar denk zelf ook een beetje na,”


“Het blijft het openbaar vervoer, waar we rekening met elkaar moeten houden. En kip bakken in de trein is een voorbeeld van iets wat de grens duidelijk overgaat.”

@isabellederoij Vraag voor de volgende keer: 🍗 #foodtiktok #isabellederoij #kip #trein #joostklein ♬ origineel geluid – Isabelle Joëlla

1. Er is een reactie van een woordvoerder op dit opvallende baktafereel:
2. Ik heb veel gezien in de trein maar dit slaat alles!
3. Dit moet je zien, anders geloof je het gewoon niet!
4. Een dame deelt een video van het bakken van een kippetje in de trein!
5. De dame is zich van geen kwaad bewust! Er staat nergens dat het niet mag..

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven