Deskundigen waarschuwen voor hooikoorts bij huisdieren: Leer de tekenen te herkennen!

hk 1jpg

“Nederland is gewaarschuwd: er komt een golf van pollen aan die hooikoorts zal veroorzaken voor mens en dier,” aldus deskundigen.

“Een zware zomer wacht voor miljoenen katten en honden door de hooikoortsuitbraak die ook onze geliefde dieren treft,” meldt het RIVM.

“Bereid je voor op de naderende pollen die uitgestoten zullen worden na een reeks zonnige dagen,” aldus gezondheidsexperts die waarschuwen voor de symptomen van hooikoorts.

“Net zoals mensen, kunnen onze harige vrienden ook lijden onder hooikoorts, met één op de tien honden die symptomen vertonen,” aldus dierenartsen.

“Hondenbezitters worden geadviseerd hun huisdieren uit het gras te houden en ze regelmatig te wassen en te verzorgen om hen te beschermen tegen symptomen,” aldus de dierenartsen.

“Het wordt ook aangeraden om honden uit te laten wanneer de pollenconcentratie laag is. Bij katten kunnen ook symptomen van hooikoorts voorkomen,” voegen de experts toe.

Om de symptomen te verlichten van allergische reacties op pollen, kan de dierenarts antihistaminetabletten voorschrijven.

Bij sommige katten kan pollen een jeukende huid veroorzaken, waarvoor in bepaalde gevallen levenslange medicatie nodig kan zijn.

Eigenaren van zowel honden als katten wordt aangeraden hun huisdieren naar een dierenarts te brengen als ze symptomen van hooikoorts vertonen, om andere mogelijke gezondheidsproblemen uit te sluiten.

Er zijn gelukkig stappen die je kunt nemen om hooikoortssymptomen bij huisdieren te verminderen, zoals regelmatig borstelen om pollen uit hun vacht te verwijderen.

Het is ook aan te raden om na elke wandeling de poten van je huisdier schoon te maken om te voorkomen dat ze pollen mee naar binnen brengen, en het gebruik van luchtreinigers kan helpen de hoeveelheid pollen in huis te verminderen.

Het is ook verstandig om te weten wanneer de concentratie van pollen het hoogst is en tijdens die momenten je huisdier binnen te houden.


Om de zomer comfortabeler te maken voor je harige vrienden, is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en goed voor ze te zorgen.

1. Zorg dat je de symptomen op tijd herkent!
2. Wanneer je hond of kat dit doet kan het zijn dat er sprake is van hooikoorts!
3. Gelukkig kun je dit doen om het te voorkomen!
4. Bij deze symptomen is het raadzaam om de dierenarts te raadplegen!
5. Op deze manier laat je huisdier zien dat er sprake kan zijn van hooikoorts!

Nederland heeft gewaarschuwd voor een opkomende golf van pollen, waardoor onze viervoeters een zomer vol gesnuffel te wachten staan…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven