Goed om te weten: Deze 6 tekenen wijzen op een magnesiumtekort!😯🙏

Magnesium is een mineraal dat vaak onderschat wordt, terwijl het zeer belangrijk is voor het menselijk lichaam.

Magnesium hebben we nodig bij de energiestofwisseling, om botten en spieren te vormen en nog veel meer.

Spierkrampen

Last hebben van spierkrampen is alles behalve fijn. Volgens onderzoekers schijnt er een verband te zijn tussen magnesiumtekort en spierkrampen.

Het nemen van op magnesium gebaseerde supplementen kan de frequentie verminderen waarmee krampen optreden.

Hoge bloeddruk

Wanneer je een hoge bloeddruk hebt moet het hart harder werken. Personen die magnesiumsupplementen gebruiken, hebben meestal een lagere bloeddruk volgens een studie van de American Heart Association.

Constipatie

Magnesium helpt de ontlasting te verzachten en stimuleert ook de stoelgang. Het kan zijn dat je lichaam meer magnesium nodig heeft wanneer je last hebt van constipatie.

Stress

Volgens Psychology Today kan er sprake zijn van een magnesiumtekort als je vaak last hebt van angst of stress. Om angsten te verminderen kan magnesium helpen.

Onregelmatige hartslag

Peoples Pharmacy laat weten dat verschillende apothekers magnesiumsupplementen verkopen om klanten te helpen hun hartslag beter te reguleren.

Magnesium supplementen kunnen helpen bij een onregelmatige hartslag, echter is het belangrijk om eerst de huisarts te raadplegen.

Trek in chocolade

Het verlangen naar chocolade kan komen door een tekort aan magnesium. Chocolade is rijk aan magnesium en mocht het verlangen ernaar groot zijn dan kan dit duiden op een tekort.

Als je denkt dat je een tekort hebt aan magnesium dan is het raadzaam om altijd de huisarts te raadplegen.

Over de auteur

Scroll naar boven