Wat velen niet weten! ‘Amalia is een feestbeest en voor de duvel niet bang’?😮😲

Modeontwerper Edouard Vermeulen is opmerkelijk loslippig over prinses Amalia. ,,Ik zou haar eerder sportief dan verfijnd noemen. Ze is zelfverzekerd, straalt en houdt van… feesten.”

Claudia de Breij liet eerder al weten verrast te zijn door prinses Amalia. ,,Wat me vooral verraste was haar enorme plichtsbesef in combinatie met een relativerend gevoel voor humor.”

Modeontwerper Edouard Vermeulen doet nu ook een boekje open. Hij is niet zomaar iemand daar hij ook met het koninklijk gezin mee mocht naar hun vakantievilla in Griekenland.

,,Hun huis kijkt uit op zee en is omgeven door land.” Maar meer onder de indruk is hij van de warme familiebanden. ,,Het is een familie zoals alle andere. De sfeer is warm.”

Amalia lijkt volgens Edouard op haar vader. Naar verluidt spreekt ze altijd Nederlands met Willem-Alexander en Spaans met Máxima.

,,Ze heeft zijn spontaniteit. Ze heeft het hart op de tong en weinig op met protocol. Als ze bij me komt, geeft ze een kus ter begroeting. Amalia is vriendelijk, voor de duvel niet bang en een doorzetter. Totaal niet verlegen.”

,,Amalia luistert, maar doet wat ze wil,” zegt Vermeulen in het magazine Paris Match. ,,Als ze door de stad loopt, moet ze er soms aan herinnerd worden dat ze een lijfwacht mee moet nemen.”

Over de auteur

Scroll naar boven