Voorzitter COA flink van het padje: ‘Bijstandsgezin kan asielzoeker in huis nemen’😱😲

Het moet niet gekker worden! Milo Schoenmaker, voorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), lijkt compleet van het padje te zijn.

Het lijkt hem namelijk een uitstekend idee als bijstandsgezinnen asielzoekers in huis nemen, dit om zoveel mogelijk lege bedden in opvangcentra te realiseren.

Schoenmaker is maakt geen geintje en is dan ook bloedserieus. Hij vindt dat je ”twee vliegen in één klap slaat” als je een bijstandsmoeder met kinderen in een huis laat wonen met een statushouder.

Volgens hem zitten daar meerdere voordelen aan. Het scheelt de zoektocht naar woningen en je creëert aan de andere kant lege bedden bij opvangcentra.

Schoenmaker doet deze bizarre uitspraken in een interview met de Volkskrant. Naar eigen zeggen heeft het COA veel locaties met meerdere panden.

”Of panden die dermate groot zijn dat we gemakkelijk een vleugel kunnen afzonderen. Dan hak je zo’n gebouw eigenlijk in tweeën.

”Het COA huurt het gebouw als geheel en kan allebei de vleugels gebruiken. Als we dan vervolgens krimpen, houden we één vleugel helemaal vrij. Dan kan de gemeente daar andere personen inzetten”, zegt hij.

Het zou wel zo kunnen dat de bijstandsmoeder moet vertrekken op het moment dat de asielstroom toeneemt. De snelheid daarvan hangt volgens hem af van de gemeente.

PvdA-Kamerlid Habtamu vindt de woningnood erg schrijnend, maar laat weten een goede oplossing te hebben, er moet namelijk meer gebouwd gaan worden.

Habtamu neemt geen afstand van het plan van de COA-voorzitter. ”Je moet naar maatwerk zoeken. Als dit op dit moment in een bepaalde regio qua maatwerk het beste is, dan zou het kunnen dat je hiernaar kijkt.”

Scroll naar boven